Količina:

0


Znesek:

0,00

Razumeti islam

Razumeti islam
  • Redna cena:

    19,90 €

  • Popust:

    1,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,91 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Razumeti islam se osredotoča na razblinjanje mitov o islamu z iskrenimi, dobro raziskanimi informacijami o islamskih temah, ki povzročajo največ tesnobe in zmede. Namen te knjige bo demistificirati to religijo in odstraniti vse tančice zmede s podrobno analizo tem, ki ljudi najbolj zmedejo.

Nasprotniki in kritiki islama že od nekdaj udrihajo po njem in izražajo dvome o različnih vidikih tega verstva. Nedavno so se napadi okrepili še z uporabo različnih medijev in možnosti, vključno z izdajanjem knjig s protiislamsko vsebino. Nasprotniki islam napadajo na nove in inovativne načine. Tako so na primer napačno razumevanje koncepta džihada – v zadnjih letih predmet številnih polemik – uporabili za kritiziranje islama.

Toda kritiki islama to podlo nasilje vidijo kot dokaz za svoje trditve, da je islam nasilna in zatiralska religija. Eden teh je bil dr. Nabeel Qureshi, ki je napisal knjigo Answering Jihad: A Better Way Forward [Razumeti islam in džihad, Družina, 2016] in v kateri navaja običajne pogoste argumente kritikov islama o domnevnem nasilju v islamu. V tej knjigi se neposredno odzivamo na trditve dr. Qureshija in drugih njemu podobnih kritikov. Vprašanja, na katera odgovarjamo, niso nova, a z odgovori želimo pomagati bralcem, ki ne poznajo stališča pravega islama do teh zadev. Potrudili smo se, da bi v knjigi poudarili konkretne primere, pri katerih kritiki napačno navajajo ali predstavljajo podatke, ter primere, pri katerih kritiki posebej izberejo verze iz Korana tako, da se ti skladajo z njihovo zgodbo. Namesto, da bi pozorno raziskali islamske vire, do njih pristopajo s predhodno predstavo, da je islam nasilen.

Še večja tragedija je, da veliko muslimanskih verskih uslužbencev takšne napačne predstave podpira in jih predrzno pripisuje Koranu. V knjigi Razumeti islam ponujamo podrobne odzive na te napačne predstave in predstavljamo argumente, ki so preprosto razumljivi, učinkoviti in napisani v sodobnem slogu. Prispevati želimo k boljšemu razumevanju pravega islama v nasprotju s podobo islama, kot jo pogosto prikazujejo mediji. Ta knjiga je nastala v času, ko je nastopila velika potreba po ukvarjanju s temami, kot so agresivni džihad ali sveta vojna in zatiranje, ki zmotno veljajo za sestavni del islama.

Mehka vezava, 125 x 200mm, 235 strani.