Količina:

0


Znesek:

0,00

Vzporedni mehanizem globoke države

Vzporedni mehanizem globoke države
  • Redna cena:

    40,00 €

  • Popust:

    2,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    38,00 €

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga zajema obdobje med letoma 1945 in 2020 in razkriva delovanje doslej prikritega vzporednega mehanizma v slovenski ekonomiji. Avtor razkriva doslej neznan svet udbovske ekonomije in vzporednega bančništva, ki se kot hobotnica razpreda po slovenski ekonomiji in se skriva po različnih davčnih oazah vse dokler ne napoči zlom sistema in se vrne v tranzicijo.

V knjigi pa vas ne čaka samo tehnologija partijskega kapitalizma temveč tudi podrobne analize bančne pošasti, ki je v drugi bančni sanaciji implodirala z več milijardno škodo. Lahko boste prebrali tudi kako se je konsolidiralo omrežje, ki je postalo tranzicijski zmagovalec in vse o primeru Farrokh, največjemu finančnemu škandalu v slovenski zgodovini.

Šest let je Rado Pezdir pripravljal svojo zadnjo knjigo, v kateri z dokumenti pokaže, zakaj in kako je Slovenska komunistična partija skupaj s Službo državne varnosti v času Jugoslavije prek Italije in Avstrije vzpostavila sistem vzporedne ekonomije. Na dokumentiranih primerih pranja denarja, fiktivnih lastnikov in podjetij v davčni oazi pokaže, kako je prišlo do odtekanja kapitala iz Jugoslavije in kako se je ta vračal v samostojno Slovenijo. Ter kdo so bili ljudje, ki so sistem vzpostavili in z njim upravljali. Na primerih pranja iranskega denarja skozi NLB in imperij Darka Horvata pa tudi pokaže, kako nekdanji partijski sistem deluje danes in kakšno moč ima v resnici v Sloveniji. 

Mehka vezava, 16 x 22,5 cm, 624 strani.

O KNJIGI IZ MEDIJEV:

- Siol.net/novice/slovenija: siol.net/...
- Domovina.je: www.domovina.je/...

O AVTORJU:

Avtor knjige Rado Pezdir je ekonomist zaposlen na Univerzi na Primorskem, Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije v Kopru in na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju. Poleg knjige Vzporedni mehanizem globoke države je tudi avtor knjige Slovenska tranzicija med Kardeljem in tajkuni in skupaj z Igorjem Omerzo soavtor knjige Kriminalni temelji NLB in Teritorialne obrambe. Pezdir je kot finančni strokovnjak sodelavec Preiskovalni komisij Državnega zbora in avtor različnih znanstvenih člankov s področja ekonomike tranzicije. Področje njegovega dela zajema tranzicijo, ekonomsko zgodovino, finančne trge in monetarni sistem.