Količina:

0


Znesek:

0,00

Vegansko preprosto okusno

Veganske sladice

Vegansko preprosto okusno
 • Vegansko preprosto okusno
 • Vegansko preprosto okusno
 • Redna cena:

  24,90 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,66 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

50 enostavnih veganskih receptov, ki vam ne bodo vzeli veliko časa. Vsi recepti vsebujejo znane in dostopne sestavine, ki jih lahko dobite v bližnji trgovini. Vsak recept vsebuje avtorske barvne fotografije. Knjiga je razdeljena na 6 poglavij: NAMAZI IN SLADKI ZAJTRKI, SLADKI PRIGRIZKI, BISKVITNO PECIVO IN MUFFINI, PIŠKOTI, KOLAČI IN PITE in PRESNE SLADICE.

Namen knjige je, da bo vsakemu, ki jo dobi v roke, v veselje ustvarjanje po preprostih receptih, kot je bilo avtorici v celotnem procesu od ideje same, ki se ji je kdaj pojavila pred spanjem, do samega postopka priprave vsakega recepta. Nekateri so uspeli že v prvem poskusu, nekateri pa so potrebovali precej več njenega časa in volje. V vsakega je vložila veliko truda in ljubezni.
Za to knjigo se je Nina odločila iz ljubezni do vsega pozitivnega, preprostega in sladkega. Obožuje smeh, sadje, naravo, ljubezen, živali in vse čisto vsakodnevne "malenkosti", včasih pa dan popestri tudi s kakšno sladico. Če si že ne privoščimo posladka sami, je ta vedno dobrodošel za zabave, rojstne dneve ali pa le, da nekomu polepšamo dan. Prav tako je knjiga namenjena tistim, ki radi ustvarjajo v kuhinji.

Ker pa smo nekaterih jedi vajeni od malega in ne poznamo nadomestil, sem se odločila, da si zaradi ljubezni do slaščic naredim nekakšne nadomestne oziroma izboljšane recepture. Preko vseh medijev se najde veliko veganskih receptov, vendar jo je motilo, da jih ni veliko v slovenščini in da so v njih večinoma nepoznane ali nam težje dostopne sestavine. Sama obožuje recepte, ki so hitri, zdravi in pa preprosti tudi za tiste, ki ne ustvarjajo slaščic vsakodnevno.
Z nakupom podpirate društvo Mestni mačjak v Kranju, ki bo od vsakega prodanega izvoda prejelo 10%.
"Knjiga Vegansko preprosto okusno, avtorice Nine Bavdek je točno takšna kot je njen naslov. Nina z izjemnimi a preprostimi recepti navduši, z lahkoto si upam trditi da vsakogar. Na zelo lep in nevsiljiv način te popelje v svet veganstva. Sama nisem veganka, a naj povem, da odkar imam Nino knjigo pečemo doma samo veganske sladice. Nina je vzornica. Moje mnenje je, da je to knjiga, ki bi jo morali imeti vsi, ni samo za vegane, je za nas vse, ki radi jemo dobro in zdravo ob tem pa nimamo občutka slabe vesti." - Polona Klančnik, solastnica PolaBekeraj in avtorica knjige D(r)oživete sladkarije by PolaBekeraj

Trda vezava, 155 x 220mm, 124 strani.

O AVTORICI:Nina Bavdek je certificirana izdelovalka sladic, zaljubljena v peko, kuhanje in ustvarjanje novih rastlinskih receptov. Verjame, da lahko naredimo neverjetne stvari s preprostimi in ugodnimi sestavinami. Sladice peče od svojega 12. leta, na veganski način pa od leta 2013, saj je takrat spremenila način prehranjevanja. Avtorica od decembra 2018 objavlja veganske recepte na blogu www.veganchilla.com, saj želi svoje znanje, pridobljeno skozi leta, deliti z ostalimi. Leta 2021 je bila finalistka v Mercator natečaju Naj slovensko pecivo z receptom za Vegansko poezijo, ki je ostalo v redni ponudbi Mercatorja.