Količina:

0


Znesek:

0,00

Dežela pozabe

Fabula 2022

Dežela pozabe
  • Redna cena:

    10,00 €

  • Popust:

    0,50 € (5%)

  • Spletna cena:

    9,50 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Dežela pozabe je pretresljiva pripoved o življenju skrivnostnega slepca, ki ga pripovedovalec – njegov mali izbranec – poimenuje Dedek Mrak. Zgoščena in poetična pripoved o raziskovanju zamolčane preteklosti nas popelje skozi najbolj skrita in mračna poglavja sovjetske zgodovine, pri čemer se na vsakem koraku sooča z banalnostjo zla, poosebljeno v liku slepega »dedka« – nekdanjega vodje taborišča.

Mojstrski roman je vznemirljiv preplet družinske sage, potopisa in kronike z elementi trilerja, avtor pa je s svojim pretanjenim darom za opazovanje in opisovanje našel učinkovit način, kako tisto, kar je zapisano pozabi, obnoviti prav z – zapisanim.

"Sergej Lebedjev odpira povsem novo področje v literaturi. Proza Lebedjeva se napaja s slikovitimi, detajlnimi opisi, ki so plod avtorjevega izjemnega daru opazovanja.” – Der Spiegel

Mehka vezava, 11 x 18 cm, 296 strani.

O AVTORJU:Sergej Lebedjev (1981) ruski geolog, esejist, novinar in pisatelj se je sedem let udeleževal številnih ekspedicij na severu Rusije in v osrednji Aziji. Tam ga je začela zanimati zgodovina gulagov, ki jo je doslej že večkrat ubesedil v svojem romanopisju, še posebej vidno v prvencu Dežela pozabe (2010). Delo je bilo med drugim uvrščeno med deset najboljših romanov po izboru časnika Wall Street Journal. Lebedjev v svojih romanesknih zgodbah analizira dediščino sovjetskega taboriščnega sistema, pri čemer ga zanima, kakšne posledice ima ruska preteklost za ljudi sedanjosti in kako spomin iztrgati pozabi. Objavil je še štiri romane, doslej prevedene v več kot dvajset jezikov, pri čemer posebno pozornost uživa v angleško govorečem svetu, kjer ga primerjajo s Solženicinom in uvrščajo med najperspektivnejše mlade ruske pisatelje. Živi in dela v Berlinu.