Količina:

0


Znesek:

0,00

Nelagodje večera

Fabula 2022

Nelagodje večera
  • Redna cena:

    10,00 €

  • Popust:

    0,50 € (5%)

  • Spletna cena:

    9,50 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Nelagodje večera prinaša ostro in napeto zgodbo desetletne deklice Jas, ki odrašča v globoko verni družini na duhamornem podeželju, kjer sta zapravljanje in lahkomiselnost enakovredna grehu.

Nekega ledenega jutra se ustaljeni družinski ritem poruši ob tragični nesreči, za katero deklica še najbolj krivi sama sebe. Po njej seveda v družini ni nič več, kot je bilo, starši in otroci pa se na smrt ožjega družinskega člana odzovejo na različne načine.
»Izjemno«, »vznemirljivo«, »sijajno«, »prelepo« so le nekateri od presežnikov, s katerimi so svetovni mediji pospremili osupljiv prvenec mladega avtorja, ki je fascinantna študija žalovanja, navdihnjena z njegovo resnično izkušnjo ob izgubi brata.

»Intenzivno surov, nepozaben prvenec. Delo, ki ob moderno sodobnost drzno sopostavlja drugačen čas dogmatskega verskega prepričanja in brezpogojnega verovanja: brezmejnost in skrivnostnost vesolja, ki soobstaja ob klavstrofobični skupnosti kmetije, cerkve in šole. Rijneveldova pripoved o vsakdanjem življenju deklice Jas, ki je hkrati prispodoba za osamljenost in strah, je izjemno delo.« - Financial Times

Mehka vezava, 18 x 11 cm, 304 strani. 7

O AVTORJU:
Marieke Lucas Rijneveld (1991) je eno najopaznejših novih peres nizozemske književnosti. Njegova pesniška zbirka, objavljena leta 2015, je bila ovenčana z nagrado C. Buddingha za najboljši pesniški prvenec, časopis de Volkskrant pa jo je označil za literarni preboj leta. Leta 2018 je pri ugledni nizozemski založbi Atlas Contact objavil svoj prvi roman Nelagodje večera, ki je bil prav tako nagrajen in je postal prava uspešnica. Za roman, ki z brutalno neposrednostjo in skozi nadrealistične podobe pripoveduje o posledicah družinske travme, deloma navdihnjene z avtobiografskim ozadjem in s smrtjo avtoričinega brata, je leta 2020 kot prvi nizozemski avtor prejel prestižno nagrado mednarodni booker.