Količina:

0


Znesek:

0,00

Dan z očkom

Dan z očkom
  • Redna cena:

    21,95 €

  • Popust:

    1,10 € (5%)

  • Spletna cena:

    20,85 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 20,85 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Tim čaka očka na postaji. Mirno stoji, kot mu je naročila mami, dokler ne pripelje vlak.
Očka izstopi in oba se zelo razveselita. To bo samo njun dan …

Tim ima očka, ki ne živi v istem mestu kot on in njegova mamica. Na postaji ga nestrpno pričakuje in potem skupaj z njima preživi vse dan do poznega večera, ko se mora očka odpeljati nazaj domov.

Zgodbica pritegne pozornost bralca s preprosto opisanim doživljanjem malčka, ki bi vsemu svetu rad pokazal svojega očka. Takega, ki mu lahko skoči v objem, ga pelje v kino in ki v avtobusu polnem potnikov glasno pove, da je Tim njegov najboljši sin. Zgodbico bogatijo ilustracije, ki so barvno usklajene s čustvi prizora, ki ga orisujejo.

Trda vezava, 19,5 x 24,5 cm, 32 strani.

O AVTORJU:
Bo R. Holmberg je znan in nagrajen švedski pisatelj. Piše za odrasle in otroke. Zanimivo je, da je Dan z očkom njegova prva slikanica. Takoj in vsepovsod so jo bralci dobro sprejeli, kar ni čudno: iz nje veje toplina med sinom in očetom, obenem ima slikanica malo besedila, ki veliko pove, še posebej z ilustracijami Eve Eriksson.

O ILUSTRATORKI:

Eva Eriksson (1949) se je po premisleku, kaj delati in kako se preživljati, da ji ne bi bilo treba vstajati navsezgodaj, odločila za tekstilno šolo in šolo risanja in kmalu stopila na pot ilustratorke. Danes je ena najbolj priljubljenih švedskih ilustratork, poznanih doma in v svetu. Leta 1977 je izšla njena prva knjiga, 1979 je v sodelovanju z Barbro Lindgren že izšla Zgodba o malem starem možu. Njuno sodelovanje se je nadaljevalo, vzporedno pa je ilustrirala zgodbe in pravljice najuglednejših švedskih avtoric in avtorjev, od Ulfa Starka, Ulfa Nilssona do Rose Lagercrantz.

Ustvarila je tudi nekaj avtorskih del, kar pomeni, da se je pod njimi podpisala kot pisateljica in kot ilustratorka. Priznana je tudi kot animatorka risanih filmov. Ilustrira še vedno, najraje v pastelu, še vedno razveseljuje najmlajše in jim s svojim delom širi meje, odpira okno v najrazličnejše, lepe in včasih tudi žalostne zgodbe ljudi vseh starosti. Z vsemi velikimi ustvarjalkami in ustvarjalci švedske in že dolgo tudi svetovne literature jo vežejo ljubezen, toplina, sočutje in humor. Med vsemi nagradami, ki jih je prejela, sta tudi nagrada August in nagrada Astrid Lindgren.