Količina:

0


Znesek:

0,00

Kratke zgodbe

Kratke zgodbe
  • Redna cena:

    29,00 €

  • Popust:

    1,45 € (5%)

  • Spletna cena:

    27,55 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 27,55 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Kratke zgodbe, ki jo je Beletrina izdala v sodelovanju z Galerijo Murska Sobota in Tiskarno Povše, se izogiba žanrski klasifikaciji  in ne sodi v nobeno od običajnih literarnih zvrsti. Za njenega avtorja Dušana Kirbiša, znanega vizualnega umetnika, je ta knjiga že od časa njenega nastajanja artefakt, enakovreden drugim njegovim umetniškim delom, slikam, kipom, prostorskim inštalacijam.

Predstavlja namreč zanj značilno, sinkretistično pohajanje po neizmernih pokrajinah podob in besednih valovanj. Kot je povedal avtor, se v knjigi »verbalno in vizualno, kljub temu, da se pojavljata v parih, med seboj ne tolmačita. Besedila ne pojasnjujejo podob, pa tudi podobe in predstave niso ilustracije besedil. Njihova soodvisnost lahko sprva deluje enigmatsko, vendar ponuja praznine med obema jezikoma, brezna, v katera bralec/gledalec umesti svoja poetska doživljanja.« Semantični tok vseh zgodb, sinhrono izpovedanih v obeh jezikih, razkriva umetnikovo popolno svobodo pri odločitvah o tem, kaj bo povedal in kako bo to storil.

O AVTORJU:Dušan Kirbiš je vizualni umetnik, ki deluje na področju slikarstva, kiparstva, fotografije in novih medijev. Njegova dela hranijo v vseh pomembnih muzejih, galerijah in zbirkah slovenske sodobne umetnosti ter v številnih zasebnih zbirkah doma in v tujini, med drugim tudi v Moderni galeriji in Muzeju sodobne umetnosti Ljubljana, Umetnostni galeriji Maribor, Obalni galeriji Piran, Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož, Mestni galeriji Ljubljana, Mestni galeriji Nova Gorica, Galeriji Murska Sobota, Pilonovi galeriji Ajdovščina, Kunstzsammlung der Stadt Villach (Avstrija), Colección Paradores (Španija) in drugje. Zastopan je tudi v monografskih pregledih slovenske moderne in sodobne umetnosti ter velikem številu selekcioniranih preglednih razstav doma in v tujini. Je tudi letošnji nagrajenec Prešernovega sklada.
Trda vezava, 210 x 270 x 25mm, 288 strani.