Količina:

0


Znesek:

0,00

Zadnji preživeli - MV (resnična zgodba, 2. sv. vojna)

Zadnji preživeli - MV (resnična zgodba, 2. sv. vojna)
  • Redna cena:

    15,95 €

  • Popust:

    0,80 € (5%)

  • Spletna cena:

    15,15 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 15,15 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Mednarodna uspešnica! Resnična zgodba, ki vzbuja strahospoštovanje, govori o mladeniču, ki je preživel ne eno, pač pa tri koncentracijska taborišča in na koncu – v zadnjih dnevih vojne – bil bombardiran, medtem ko je bil ujet na nacistični jetniški ladji.
20-letni Wim Aloserij na strehi vagona vlaka leta 1943 zbeži iz prisilnega delovnega taborišča v nacistični Nemčiji. Mladenič iz Amsterdama se nato skriva na kmetiji – štiri mesece spi v lesenem zaboju, skritem pod zemljo. Toda to ne traja dolgo.
Preberite mnenja o knjigi na portalu Goodreads >>


Wima ponoči med racijo ujamejo in ga odpeljejo v znamenito gestapovsko ječo v Amsterdamu. Tam se njegovo življenje za vedno spremeni, ko ga vržejo v moro holokavsta in ga odpeljejo v taborišče Amersfoort – prvo od treh koncentracijskih taborišč, ki jih je moral prestati. Kot otrok nasilnega očeta alkoholika se je Wim naučil nekaj lekcij, ki so mu prišle prav, ko se je bil prisiljen hitro prilagoditi peklenski okolici. Ko pa je konec vojne že blizu, mora zbrati zadnje atome moči, saj se znajde v navzkrižnem ognju med zavezniki in nacisti. 

Pri 94 letih se je Wim končno čutil pripravljenega, da pove svojo neverjetno zgodbo, ki jo je v sebi nosil skoraj vse življenje. To je resnična zgodba o junaštvu, pogumu in vzdržljivosti. 'Zadnji preživeli' je navdihujoča zgodba, ob kateri vam bo jemalo sapo, prav tako pa vas bo navdušila odločenost mladeniča, da bo – vsemu navkljub – preživel. Izvrsten roman za tiste, ki so prebrali Last Stop Auschwitz, Volunteer in Tetovator iz Auschwitza! 

»To je nenavadna biografija. Pretresljiva zgodba, ki se začne z drznim pobegom med vojno, drama, ki se hitro spremeni v grozljivo zgodbo o človeški nehumanosti do sočloveka … Pomembna in nepozabna.« - Jonathan Dimbleby, avtor prodajnih uspešnic

Mehka vezava, 12,5 x 20,0 cm, 336 strani.