Količina:

0


Znesek:

0,00

Poslednje kraljestvo - TV

Poslednje kraljestvo - TV
  • Redna cena:

    37,99 €

  • Popust:

    1,90 € (5%)

  • Spletna cena:

    36,09 €

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Piše se deveto stoletje in Anglija se šibi pod močjo danskih plenilcev Vikingov. Kraljestva padajo eno za drugim, dokler Wessex pod vodstvom kralja Alfreda ne postane poslednji branik angleške krone.

Razklan med poganskim otroštvom in pripadnostjo pobožnemu Alfredu, se mladi bojevnik Uhtred znajde na prelomnici zgodovine, ki bo oblikovala prihodnost otoka. Lahko Uhtred, rojen angleškemu grofu, nato pa ugrabljen in vzgojen med Danci, v tej borbi za prestol in zemljo pomaga obvarovati zadnje saksonsko kraljestvo? Usoda Anglije visi na nitki. In usoda je vse.

Poslednje kraljestvo je prva v seriji zgodovinskih knjig o bojevniku Uhtredu Bebbanburškemu, po kateri je bilo posnetih tudi več sezon uspešne televizijske serije Last kingdom (BBC, Netflix), pri čemer je 5. sezona izšla v marcu 2022 in je med desetimi najbolj gledanimi serijami v Sloveniji na tej spletni platformi.

Zgodba je dogajalno postavljena v Anglijo devetega stoletja, ko se britanski otok šibi pod nadvlado danskih zavojevalcev - Vikingov. Prvoosebno epsko pripoved pripoveduje Uhtred, mlad bojevnik angleške krvi, ki po umoru svojega očeta in ugrabitvi odrašča pri Vikingih. Razklan med poganstvom in krščansko vero fiktivni junak Uhtred pristane v viharju resnične zgodovinske pripovedi o nastanku kraljevine Anglije pod vodstvom kralja Alfreda Velikega.

Trda vezava, 14,5 x 21,5 cm, 428 strani.

»Najboljši opisi bitk, kar sem jih kdaj bral. Cornwell zgodovino obuja v življenje.« - George R. R. Martin
»Resnična Igra prestolov.« - Observer