Količina:

0


Znesek:

0,00

Planinske.... Kratke zgodbe, dogodivščine, izleti

Planinske.... Kratke zgodbe, dogodivščine, izleti
  • Redna cena:

    24,00 €

  • Popust:

    1,20 € (5%)

  • Spletna cena:

    22,80 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Po vsakokratnem izletu ali pohodu sem bila polna vtisov in doživetij, zato sem sedla takrat še za pisalni stroj, jih opisala in poslala na Planinski vestnik, kjer so bila vsa ta besedila tudi objavljena.

Rada imam šumeče potoke, dišeče gozdove, čudovite gorske rože … Nepopisno veliko veselja so mi nudili naši družinski pohodi ali vzponi s planinskimi prijatelji. Nasmejali smo se dostikrat, si prepoteni v kočah nazdravljali s pivom v orošenih kozarcih, bredli čez potoke in skakali po kamnih v presušenih strugah, občudovali planinske kapelice, okušali slastne domače jedi v kočah, hodili do kraja premočeni ali presušeni od sonca in žeje.

Mnogokrat sem potem, ko smo se vrnili s poti, sedla za (takrat še) pisalni stroj, ubesedila svoje vtise in doživljaje in bili so objavljeni v Planinskih vestnikih. Zdaj sem jih nekaj zbrala in so pred vami. Knjiga je namenjena povprečnemu planincu, pohodniku, skratka gori-dolilazniku, ki uživa v naravi. Prav nič ga ne skrbi, če se tudi stokrat izgubi, važno je, da spet najde svojo pot in svojo stezico. Tudi ni pomembno, da ta pot pelje na vrh. Važno je, da te pripelje k samemu sebi. Kajti važna je pot in ne cilj. In da po Menartovo uživa, ko ima pred sabo pot in se zaveda, da »slast je v tem, da grem«. O, ko bi to slast lahko okusili tudi bralci te knjige!

- Ivanka Korošec

Mehka vezava, 14,0 x 22,0 cm, 219 strani.

O AVTORICI:
Ivanka Korošec je bila rojena leta 1947 v Lescah, kjer tudi živi in ustvarja. Pri Kmečkem glasu so ji leta 1984 izdali knjigo Poti v znano, druga knjiga Preprosto je najlepše je izšla leta 1990 v zbirki rakovniških knjižic. V Večeru je izhajal podlistek Izza delovne mize, pisala je tudi za Slovenca, 1996 pa z drugimi avtorji sodelovala pri knjigi Zlata lestev do nebes. 2001 je pri Mohorjevi družbi izšla njena knjiga Majhna sem bila. Objavljala je v Ognjišču, Družini, Planinskem vestniku, Vzajemni, v vsakoletni Družinski pratiki in Poštnih razgledih. Založba Ognjišče ji je 2021 izdala knjigo Blizu in daleč.