Količina:

0


Znesek:

0,00

Na kraju zapisano 10: Magellanov preliv, Punta Arenas in Porvenir, Čile

Magellanov preliv, Punta Arenas, Čile

Na kraju zapisano 10: Magellanov preliv, Punta Arenas in Porvenir, Čile
  • Redna cena:

    10,00 €

  • Popust:

    0,50 € (5%)

  • Spletna cena:

    9,50 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Aleš Šteger že deseto leto zapored nadaljuje svoj umetniški projekt Na kraju zapisano, kjer v enem dnevu napiše tekst o doživljanju posameznega mesta. Letos si je izbral Magellanov preliv, Punta Arenas in Porvenir, Čile.

V nasprotju s prebivalci severne poloble, ki so se orientirali po zvezdah, so se staroselske kulture južne poloble, od avstralskih Aboridžinov do plemena Selknam z Ognjene zemlje, orientirale po temnih madežih v vesolju. Šteger se v svojih zapisih sprašuje kaj je tema, in kaj svetloba. Zakaj nas neznano privlači? Kaj pomeni potovati v neznano? Od nekdaj je sanjal o Ognjeni zemlji in sedaj je imel možnost v družbi izjemnih pesnikov sodelovati v projektu, ki je mejil na norost. Vse to ne bi bilo možno brez 500-letnice prvega objadranja zemeljske oble portugalskega morjeplovca Ferdinanda Magellana, ki je za svoje sanje plačal z življenjem. In obenem odprl pot kolonizatorjem, ki so usodno zaznamovali bodoče prebivalce obeh Amerik.

Mehka vezava, 13,5 x 20,5 cm, 42 strani.

O AVTORJU:
Aleš Šteger (1973) je pesnik, pisatelj, urednik, generator številnih knjižnih in kulturnih pobud in eden od ustanoviteljev Dnevov poezije in vina v Medani. Z več kot trideset prevedenimi izvirnimi knjigami in številnimi nagradami je eden mednarodno najbolj uveljavljenih slovenskih avtorjev. Leta 2017 je postal redni član Nemške akademije za jezik in pesništvo.