Količina:

0


Znesek:

0,00

Murska saga (Ločil bom peno od valov + Muriša)

Beletrina

Murska saga (Ločil bom peno od valov + Muriša)
  • Redna cena:

    34,00 €

  • Popust:

    1,70 € (5%)

  • Spletna cena:

    32,30 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Skrivnostni, skoraj magični svet onkraj Mure, ki mu nista tuja bolečina in trpljenje, je pomemben motiv Lainščkovega romanesknega ustvarjanja. V romanu Ločil bom peno od valov se na ozadju konca prve svetovne vojne osredini na vzpon murskosoboškega zlátarskega »mafijca«, in to skozi oči njegove mlade žene Elice.

Kljub težkim časom pa ostaja hrepenenje, pri katerem je treba vztrajati in je tako zelo značilno za Lainščkovo pisanje. V Muriši se murska saga nadaljuje ob samem začetku druge svetovne vojne: mladi inženir Julijan Spransky gradi most na reki Muri na Petanjcih, ki ga kasneje jugoslovanska vojska poruši. Zgodovinska freska dramatičnega časa pa je le ozadje za pretresljivo ljubezensko zgodbo med Julijanom in Zinaido – njuno hrepenenje in strast zaznamuje temačna skrivnost.

»/…/roman Ločil bom peno od valov Lainščka postavlja v sam vrh sodobne slovenske literature.« - (Dušan Šarotar, iz spremne besede).

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21,5 cm, 604 strani.

O AVTORJU:
Pisatelj, pesnik, dramatik in scenarist Feri Lainšček (1959) živi in ustvarja v Murski Soboti. Njegova bibliografija obsega več kot 100 samostojnih knjižnih enot, med katerimi je 25 romanov, ki so večinoma že prevedeni v tuje jezike. Za svoja dela je prejel številne nagrade: leta 1995 je za roman Ki jo je megla prinesla prejel nagrado Prešernovega sklada, leta 2021 pa Prešernovo nagrado za življenjsko delo. Kresnika je prejel dvakrat, leta 1992 za roman Namesto koga roža cveti in leta 2007 za roman Muriša. Večernico je prejel leta 2001 za knjigo pravljic Mislice, desetnico leta 2012 za knjigo Pesmi o Mišku in Belamiški. Z romanom Kurji pastir je bil znova uvrščen med pet finalistov za nagrado kresnik. Feri Lainšček je tudi slovenski pisatelj, čigar literarna dela so doživela največ filmskih adaptacij (Halgato, Mokuš, Petelinji zajtrk, Šanghaj …).