Količina:

0


Znesek:

0,00

Luč z Markom Avrelijem

Luč z Markom Avrelijem
  • Redna cena:

    19,00 €

  • Popust:

    0,95 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,05 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

79 stoičnih odgovorov na življenjska vprašanja, ki pripomorejo k pozitivni usmerjenosti. Knjiga sloni na 79 vprašanjih, vzniklih iz mrzličnosti in tesnobe vsakdanjega življenja. Priročnim, pomirjajočim in brezčasnim odgovorom Marka Avrelija sledijo krajši komentarji obeh avtorjev, prirejeni za današnji čas.

Mark Avrelij, znan kot “filozof na prestolu”, je bil zadnji od »petih dobrih rimskih cesarjev«. Zgledoval se je po vseh grških filozofskih smereh in je zadnji veliki predstavnik stoičnega nauka. Ohranjal je njegovo etiko, ostajal zahteven do sebe, pogled na soljudi pa je obraval z altruistično dobroto.

IZ KNJIGE:
Naj vas pomirita naslednji dve misli: Nič takega se vam ne more zgoditi, kar bi ne bilo v skladu z zakoni celote. Nihče vas ne more prisiliti, da bi delovali zoper svoje vrednote ali božanski glas v sebi.
Kako moreš reči, da se spoštuješ, če ti je mnenje drugih pomembnejše od tvojega? Sprejemaj brez napuha, dajaj z veselo voljo!

Mehka vezava, 14.5 x 22.0, 123 strani

O AVTORJIH:
Charan Díaz Arquillo je psiholog z več kot 17-izkušnjami v psihoterapiji, osebnostni rasti, edukativni in organizacijski psihologiji. Diplomiral je iz humanistične in integrativne psihoterapije, čuječnosti ter klinične hipnoze na Univerzi v Barceloni in je avtor ter soavtor več knjig. Blizu so mu hinduistična in grška filozofija, vzhodnjaške zgodbe in mitologija.
Jana Capri je diplomirala iz prevajanja na Karlovi univerzi v Pragi, govori pet jezikov in vodi tečaje nevrolingvističnega programiranja. Študirala je tudi psihološko astrologijo in kreativno pisanje, je soavtorica štirih knjig in blogerka. Zanimata jo psihosomatika in osebnostna rast. Rada bere in piše knjige, ki pomagajo k boljšemu občutku o sebi. Živi v Barceloni.