Količina:

0


Znesek:

0,00

Razkrite Patandžalijeve skrivnosti - Jogijske sutre (aforizmi)

Razkrite Patandžalijeve skrivnosti - Jogijske sutre (aforizmi)
  • Cena:

    27,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Modrost Paramhanse Joganande, kot jo predstavi njegov neposreden učenec Swami Krijananda. Avtor v nasprotju z drugimi prevajalci Patandžalijevih aforizmov izhaja iz naukov in razlag suter, ki jih je prejel kot Joganandov učenec od leta 1948 do Joganandove smrti leta 1952, kar daje njegovim komentarjem Patandžalijevih aforizmov še dodatno težo.

Potemtakem lahko na knjigo gledamo kot na združeno delo treh velikih učiteljev joge: Patandžalija – ta velja za prvega predstavnika starodavnih jogijskih naukov, ki jih je predstavil kot sistem notranje kontemplacije, meditativnih praks in etike; Paramhanse Joganande – ta je v očeh mnogih največji jogijski mojster, ki je kadarkoli bival in učil na Zahodu ter slovel po poglobljenih vpogledih v pogosto težje razumljive Patandžalijeve sutre; in Svamija Krijanande – ta je jasno in sistematično združil sporočila svojega guruja v enotno delo.

Vsekakor nepogrešljiva knjiga za vse duhovne iskalce, ki stopajo po poti samouresničitve, in nenazadnje tudi za ljubitelje joge, saj jim bo razkrila še druge njene dimenzije – filozofski sistem, ki presega telesne položaje in pravilno dihanje, ter jim razodela nepogrešljive uvide v stopanje po duhovni poti do dokončne združitve z božanskim.

Mehka vezava, 13.5 x 20.0, 234 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:
"Jogijske sutre so skoraj tolikokrat prevedli in komentirali, kolikor je suter v Patandžalijevi mojstrovini. Seveda bralci od vsakega prevoda in komentarja odnesejo nekaj drugega, ker raznolike razlage učence vodijo v popolnoma drugačne smeri. Veliko različic so napisali guruji, ki so prinesli starodavno tradicijo joge na Zahod, manjkal pa je pomemben glas Joganande. Čeprav nam Jogananda ni nikoli naklonil prevoda Patandžalijevih suter, nam je na voljo druga najboljša stvar: razlaga zornega kota mojstra izpod peresa njegovega neposrednega učenca. Ker je Jogananda največ storil za vstop joge v življenje zahodnjakov, je knjiga Razkrite Patandžalijeve skrivnosti dobrodošel in poučen prispevek k prenosu njegovih znanj na nas." - Philip Goldberg, avtor knjige American Veda

"Izpod peresa Svamija Krijanande sta nastala neverjetno jasna prevod in komentar Patandžalijvih jogijskih suter. Osrednje besedilo oriše vse potrebne temelje za uravnoteženo jogijsko prakso. Lahkotno opisuje in pojasnjuje različna stanja meditacije. Patandžali oriše temeljna etična načela joge, vključno z vzdržnostjo od nečistega, motečega in praznega delovanja. Ko se povzdignemo v poduhovljeno stanje, lahko premagamo celo paleto težav v življenju. Svami Krijananda je zakladnici razlag jogijskih suter dodal še en dragulj." – Christopher Key Chapple, doši profesor indijske teologije in direktor jogijskih študij na Univerzi Loyola Marymount

"Kot avtor knjig o meditaciji in njen učitelj sem vse do izida Razkritih Patandžalijevih skrivnosti dolgo pogrešal jasno razlago Patandžalijevih jogijskih suter. Svet joge si že dolgo prizadeva seči še globlje in si povrniti svoje starodavne korenine. Izjemna knjiga z jasnim in s prizemljenim načrtom za uspešno duhovno iskanje, ki zadene bistvo.« – Najasvami Džotiš Novak, avtor knjige How to Meditate (Kako meditiramo)

"Še nihče doslej ni tako zelo močno osvetlil brezčasnih Patandžalijevih naukov in njegovim sutram vdihnil novega življenja ter globine kot Svami Krijananda v Razkritju Patandžalijevih skrivnosti. Kako neverjetna usluga za svet in dih jemajoča knjiga. Na dušek sem jo prebral." – Joseph Bharat Cornell, avtor knjige AUM – melodija ljubezni: duh, ki je vir nastanka celotnega stvarstva

O AVTORJU:
Svami Krijananda je najbolj znan kot ustanovitelj in duhovni vodja vasi Ananda Village (ustanovljene leta 1968) v bližini Nevada Cityja v Kaliforniji, ki slovi kot ena najuspešnejših alternativnih življenjskih skupnosti na svetu. Krijananda je iz stare tehnike radža joge ustvaril nadvse praktično in v hipu koristno tehniko za različne ljudi, ki se lahko uporablja iz dneva v dan. Njegove knjige in spisi pokrivajo skorajda vsaka področja človeškega udejstvovanja, vključno z duhovnostjo v poslovnem svetu, vodenju, izobraževanju, umetnosti, življenju v skupnosti in znanosti. Napisal je izčrpne komentarje k Bibliji in Bhagavad Giti.

Krijananda je napisal približno 150 izdanih knjig in zložil več kot 400 glasbenih del, ki so jih skupaj prodali v več kot treh milijonih izvodov. Nekaj knjig je bilo izdanih v 28 jezikih, nekatere pa se prodajajo v 90 državah. Predaval je v različnih državah po svetu. Poleg angleščine je govoril italijansko, romunsko, grško, francosko, špansko, nemško, hindujsko, bengalsko in indonezijsko. Leta 1973 je Krijananda razvil sistem za izobraževanje otrok, imenovan Vzgoja za življenje. Šole Education for Life navajajo, da ponujajo razvijanje značaja, akademske dosežke in moralo. Šolski kurikulum je ekumenski in pouku lahko prisostvujejo učenci vseh verskih okolij. Šole so v Seattlu v Washingtonu; Portlandu, Oregonu, v Palo Altu in Nevada Cityju v Kaliforniji (vsi ZDA); v Italiji pri Assisiju; ena je bila pred kratkim (2009) ustanovljena v Gurugramu v Indiji. Tudi druge šole sprejemajo učni načrt in ideale izobraževanja za življenje. Krijanandove izobraževalne ideje so navdihnile tudi Ananda College, univerzo za jogo, kot si jo je zamislil Paramahansa Jogananda.

Kot odpovednik (renunciant) je življenje posvetil služenju drugim. Avtorske pravice za njegove knjige in glasbo je prepustil skladu. Licenčnine so bile usmerjene v financiranje širjenja Krijanandovih naukov. V starejših letih ni prejemal plače ali štipendije in je bil odvisen od donacij za vse svoje potrebe, vključno s hrano, stanovanjem in z zdravstveno oskrbo. Leta 1997 je po uničujočem potresu v deželah Umbrija in Marke, ki je poškodoval velika območja okoli Assisija v Italiji, vključno z baziliko sv. Frančiška, v zbiralni akciji Upanje in domovi za Italijo zbiral sredstva za pomoč pri obnovi domov. Pozival je k uporabi lesa za gradnjo namesto kamnitih gradbenih materialov, s čimer bi zmanjšali število smrtnih žrtev v kasnejših potresih.