Količina:

0


Znesek:

0,00

Vanatinajski rokopis - MV

Vanatinajski rokopis - MV
  • Redna cena:

    21,00 €

  • Popust:

    1,05 € (5%)

  • Spletna cena:

    19,95 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 19,95 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nenavadni prvenec Jadrana Maja je vse prej kot tipičen slovenski roman. Bralca popelje na fantastično popotovanje od konca sveta, do začetka neke nove stvarnosti, ki se pred očmi prvoosebnega pripovedovalca nepredvidljivo sestavlja iz ruševin preteklosti. Vrstijo se dežele in mesta, ki imajo še vedno stara imena, čeprav jih neka nepojasnjena sila nenehno prestavlja na nove koordinate. V duhu eshatološkega nadrealizma in v družbi sanjskih prikazni, je glavni junak prepuščen nezavednim tokovom, ki ga na poti brez voznega reda nezaustavljivo vodijo proti cilju, ki je morda samo utvara.

Vanatinajski rokopis je pustolovščina za neustrašne raziskovalce mističnih brezpotij in bralce, ki za svoja potovanja ne potrebujejo trdnih tal.

Mehka vezava.

Vanatinajski rokopis - videonapovednik:


ODLOMEK IZ KNJIGE:
Predramili so me glasovi jutra in mojega kubanskega prijatelja, ki me je od zunaj klical, naj se mu pridružim. Vstal sem, še preden sem se povsem zbudil, in se spotaknil ob zgubano preprogo, tako da sem skoraj poletel skozi okno, skozi katerega sem hotel samo pogledati. Sonce je bilo že visoko, iz pristana se je slišal vrvež, za strehami pa se je lesketalo jezero, ki je bilo videti še precej večje kot prejšnji dan. Z bližnjega balkona mi je voščil dobro jutro starejši gospod, v sosednji ulici so vreščali otroci, pod oknom pa me je čakal Tito, ki je dal s svojim bleščečim nasmehom obetavnemu dnevu še svoj zlati pečat. Pomislil sem, da v grškem mestecu ni bilo težko pozabiti na vse drugo, saj je bilo tu vse, kar je človek potreboval.

Na dnu kanjona sredi puščave je bila vsaka kaplja vode dragocena in po vsem sodeč so se skrivnostne prebivalke zelene doline nadvse učinkovito prilagodile življenju v svojem izoliranem naselju, ki je bilo tako skrito in odmaknjeno od vsega, da ga tudi nevidna roka ni dosegla. Misel, da je obstajal kraj, ki je na raztrganem zemljevidu sveta ohranil svoje nekdanje koordinate in je življenje v njem potekalo, kot da starega sveta še ne bi bilo konec, me je navdala s čudnim zadovoljstvom.

»Vdihnil sem hladen zrak, ki so ga žvižgaje razpihovali sunki nestanovitnega vetra. Z dlanmi sem otipal tla pod seboj in ugotovil, da sta drobno kamenje in neravnine zamenjala beton ali asfalt, to pa je pomenilo, da ponovno nisem vedel, kje sem bil in kako sem tja prišel. Miže sem prisluhnil skrivnostni okolici, ki me ni več navdajala s takšno grozo kot takrat, ko me je nevidna roka prvič odnesla v neznano.