Količina:

0


Znesek:

0,00

Sevdah: Glasbeno potovanje skozi tri stoletja

Sevdah: Glasbeno potovanje skozi tri stoletja
  • Cena:

    16,95 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pridružite se avtorju na glasbenem potovanju skozi tri stoletja, na katerega nas bo povedla Imamovićeva knjiga Sevdah. Gre za prvo knjigo, ki na enem mestu povzema glasbena, poetična, kulturno-zgodovinska in popularna prizadevanja v razvoju te glasbene zvrsti skozi stoletja. Je tudi prva knjiga o sevdahu, ki jo je napisal nekdo, ki je sam priznani izvajalec te zvrsti in avtor sevdalink.

Damir Imamović, bošnjaški glasbenik, pevec in skladatelj, je izjemen ustvarjalec in poustvarjalec sevdah poezije oziroman sevdalink, tradicionalne glasbe Bosne in Hercegovine. Je dobitnik nagrade The Best of Europe (Najboljši evropski umetnik) britanske glasbene revije Songlines, najpomembnejše revije, ki se ukvarja z glasbenimi tradicijami sveta. Imamović je bil leta 2021 nominiran za najboljšega evropskega umetnika in za najboljšega umetnika ter tako postal edini nominiranec v kar dveh kategorijah.

RECENZIJA - PORTAL DELO (Zdenko Matoz):
Eden največjih aktualnih poznavalcev in izvajalcev sevdaha oziroma sevdalink, tradicionalne glasbe Bosne in Hercegovine, je Sarajevčan Damir Imamović. Prihaja iz glasbene družine, kjer so se redno pele sevdalinke, pri njih doma pa so se družili tudi njihovi izvajalci. Tako je bilo skoraj pričakovano, da bo Imamović napisal knjigo Sevdah, hkrati prvo, ki na enem mestu povzema glasbena, poetična, kulturnozgodovinska in popularna prizadevanja v stoletjih razvoja te glasbene zvrsti.
Je tudi prva knjiga o sevdahu, katere pisec je nekdo, ki je sam ugleden izvajalec in avtor sevdalink ter o tem predava po vsem svetu. Gre za dragocen vodnik po starem in novem sevdahu, ki pomaga razumevati poetiko in čustvenost tega balkanskega glasbenega sloga.