Količina:

0


Znesek:

0,00

Kako ostati priseben v dobi delitev - TV

Kako ostati priseben v dobi delitev - TV
  • Redna cena:

    12,95 €

  • Popust:

    0,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    12,30 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 12,30 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Moderno družbo preveva občutek nalezljive tesnobe. Počutimo se preobremenjeni z dogodki okoli nas, s krivico, s trpljenjem, z neskončnim občutkom krize. Kako lahko sredi ponorelega sveta negujemo dele sebe, ki upajo, zaupajo in verjamejo v nekaj boljšega? In kako lahko ostanemo prisebni v dobi delitev?

V močnem, zanosnem pozivu k zavestnemu optimizmu pisateljica in aktivistka Elif Shafak, nominiranka za Bookerjevo nagrado, črpa iz lastnih spominov in se poglobi v moč zgodb, ki nas povezujejo. Ob tem razkrije, kako lahko s poslušanjem drug drugega negujemo demokracijo, empatijo in svojo vero v prijaznejšo in modrejšo prihodnost. Trda vezava, 12,5 x 19,8 cm, 80 strani.

ODLOMEK IZ KNJIGE:

Brez dvoma živimo v zahtevnih časih in se soočamo s številnimi izzivi, individualno in kolektivno. A za hip si zamislite svet brez knjig, brez pripovedovanja zgodb, svet brez empatije – v takem svetu bi bilo veliko več delitev in osamljenosti. Če vsi moji prijatelji in znanci mislijo kot jaz, volijo kot jaz, govorijo kot jaz, če berem samo take knjige, časopise in revije, ki so v sozvočju s tistim, kar sem že prebrala, če sledim samo spletnim stranem, ki se podpirajo moje vnaprejšnje sodbe, če gledam samo oddaje in video vsebine, ki v osnovi potrjujejo moj svetovni nazor, in če skoraj vse informacije pridobivam iz istega omejenega nabora virov, in to dan za dnem, to pomeni, da v resnici hočem biti nenehno obkrožena s svojo zrcalno podobo. To ne pomeni zgolj zadušljivo klavstrofobičnega okolja, temveč tudi izjemno narcisoidnost.