Količina:

0


Znesek:

0,00

Življenje v svetlobi

Življenje v svetlobi
  • Redna cena:

    28,90 €

  • Popust:

    1,45 € (5%)

  • Spletna cena:

    27,45 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kako se v znanstvenih izsledkih o svetlobi razgrinja umetnost življenja. Ste se že kdaj vprašali, kako rastline točno vedo, v katero smer se obrniti, da ujamejo žarke vzhajajočega sonca, da se lahko odvija proces fotosinteze, brez katerega ne bi bilo življenja na Zemlji? Kako lahko sončna svetloba nahrani rastlino in zatem še ljudi ter živali, ki jo zaužijejo?
Ste pomislili, da dejansko svetlobi dolgujemo svoje življenje – in da nas dejansko v sveži zelenjavi nahrani Sonce samo? Ste morda opazili, da ste pozimi bolj depresivni, ker je manj sončne svetlobe, zato v koži nastaja manj za človeka nujno potrebnega vitamina D?

Priznani optometrist dr. Jacob Liberman v svoji poljudnoznanstveni knjigi, v kateri ob bok postavlja znanstvena dognanja o delovanju oči, vida, svetlobe, utemeljena predvsem na kvantni fiziki, predstavlja morda revolucionaren pogled na naše oči in vid: da je v ozadju delovanja naših možganov in čutil morda inteligenca življenja, ki usmeri pozornost naših oči točno tja, kamor je potrebno. Da je samo človek pozabil, kako videti, in se vse preveč trudi gledati, zato tudi strokovnjaki za vid opažajo, kako zelo se človeku zožijo zenice, kadar se oči preveč naprezajo, kadar pa smo sproščeni, pa se razširijo, zato lahko vanje tudi pride več svetlobe.

Kako so živali na Indoneziji pred zadnjim smrtonosnim cunamijem 'videle' prihajajoče valove, ko so se ljudje še brezskrbno sprehajali po plaži? Kako se ptice selivke vsakič znova znajdejo na istem cilju in kako to, da kiti pri svojih migracijah po velikih svetovnih oceanih potujejo do največ eno stopinjo zemljepisne dolžine stran od prvotnega cilja?

Je morda svetloba tisti šesti čut, ki mu živali preprosto sledijo, namesto da bi ves čas razmišljale, ali slediti svojemu notranjemu občutku ali ne, človek pa ga je raje nadomestil s svojim zavestnim umom, ki ga imamo za naprednega, čeprav so znanstveniki dokazali, da se limbični, starejši del možganov, ki si ga delimo z živalmi, na dogajanje odzove tudi do več sekund pred kasnejšim delom možganov – in tudi zna z veliko verjetnostjo predvideti situacije vnaprej, ker od nekod, morda ravno od svetlobe, prejme intuitivne informacije, s katerimi si ustvari širšo sliko kot zavestni um s svojim omejenim in zožanim pogledom?

Morda pa je odgovor na vse in še več pojem navzočnosti, ko se dobesedno pustimo voditi sončnim žarkom tudi sami, in prepoznamo odraz zunanje svetlobe v sebi, ki nam oči in življenje vodi točno tja, kamor nas mora, in nam prinaša lekcije, ki jih potrebujemo za svoj razvoj? Prepustite se svetlobi in morda vas bo odpeljala ravno tja, kjer morate biti.
Mekha vezava, 21,0 x 13,5 cm, 223 strani.