Količina:

0


Znesek:

0,00

Škratek Kovaček in kroparski zmaj

Škratek Kovaček in kroparski zmaj
  • Redna cena:

    17,99 €

  • Popust:

    0,90 € (5%)

  • Spletna cena:

    17,09 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V kraju z imenom Kropa živijo in delajo kovači. Družbo jim dela nagajivi Škratek Kovaček. Nekega dne pa se nebo stemni in nad Kropo prileti zmaj … kaj sledi, pa naj za zdaj ostane skrivnost.

Razveselite svoje najmlajše z razburljivo zgodbo o nagajivosti, prijaznosti, prijateljstvu, pridnih kovačih in Kropi.

Doroteja Škriba - pisateljica

Sem Doroteja, vzgojiteljica predšolskih otrok v ljubkem domačem vrtcu v Kropi, kjer z otroki čas preživljam na sprehodih po okoliških poteh. Med odkrivanjem narave in zgodovine domačega kraja otrokom z navdušenjem pripovedujem zgodbe iz preteklosti, povezane s pravljičnimi liki. Kakor je moja mama pripovedovala meni.

Za zvedave otroke tako sprehodi postanejo lažji in še bolj zanimivi in tudi sami se odločijo sodelovati ter z mano korakati v domišljijski svet. Vse te zgodbe so se počasi povezovale v celoto in nastala je slikanica, ki jo delim z vami. Pridite, vstopite v pravljico in spoznajte pravljično preteklost čudovite Krope.

Matjaž Arnol - ilustrator

Magister slikarstva in izjemen ilustrator Matjaž Arnol je poskrbel, da mojo domišljijo vidite tudi vi in vaši otroci. Vesela in ponosna sem, da je škratku, zmajčku in ostalim likom podobo nadel nekdo, ki je za svojo ustvarjalnost prejel tudi univerzitetno študentsko Prešernovo nagrado za slikarstvo ter Linhartovo plaketo Občine Radovljica za leto 2018.

Tudi Matjažu Kropa ni tuja, saj je tukaj preživel večino svojega otroštva. Zaupal mi je, da “ni bilo kotička, ki ga ne bi skupaj z bratrancem in sestrično pretaknil in dodobra raziskal, in dodaja: Spet sem se v mislih lahko sprehodil čez »Plac«, mimo kovanega zmaja, vse tja do »Kotla«. Tako sem ob slikanju motivov neizmerno užival.”

Trda vezava, 21,5 x 30,5 cm, 24 strani.