Količina:

0


Znesek:

0,00

Čarovnikov vajenec (13. izdaja)

Čarovnikov vajenec (13. izdaja)
  • Redna cena:

    24,90 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,66 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Najodmevnejši slovenski roman po drugi svetovni vojni prihaja med bralce že v svoji trinajsti izdaji. Očitno je to res “knjiga, ki noče umreti”; zdaj jo berejo tisti, ki se ob njenem prvem izidu še niso rodili. Še vedno pa jo berejo tudi njihovi starši. Doslej ga je kupilo več kot 100.000 Slovencev, prebralo pa vsaj trikrat toliko. Zdaj ga berejo otroci staršev, ki so se ob prvi izdaji romana komaj rodili, in njihovi dedki in babice.

Roman, ki ga je avtor napisal pred 37 leti in ga je dr. Tomo Virk imenoval “izraz totalitete sveta”, je enako aktualen, kot je bil ob svojem nastanku. Premnogim bralcem je pomagal premagati potrtost, osamljenost, razočaranje, nezaupanje vase, občutek brezizhodnosti in veliko drugih problemov. Zgodba za vse, ki želijo v ogledalu ugledati svoj pravi obraz.

Čarovnikov vajenec je zgodba za vse, ki želijo v depresivnih razmerah sedanjosti ohraniti mirno kri in vsaj nekaj poguma. Romane, kratke zgodbe in drame Evalda Flisarja lahko bere pol človeštva. Doslej se je nabralo 242 prevodov njegovih del v 40 jezikih.

Flisarjev roman je fikcija, ki je resničnejša od vsakršne dokumentirane resničnosti. Potovanje čez himalajske strmine, skrivnostna srečanja v okultni tibetanski lamaseriji, fantazmagorične junakove sanje in odčarani spusti na zemljo, obdobje uvajanja in urjenja v tantrični praksi so preizkušnje v procesu junakove osebne rasti ... Če bi v resnici bivali ljudje, obstajale vasi s samostani vred in bi se zgodili dogodki, kot so popisani v knjigi, zagotovo ne bi bili tako privlačni in drzni, kot jih je ustvarila pisateljeva fantastična, z intuicijo obarvana domišljija ..

Trda vezava, 14,5 x 22 cm, 354 strani.