Količina:

0


Znesek:

0,00

Med smrtjo in življenjem

Ljubezen, izguba in kaj šteje na koncu

Med smrtjo in življenjem
  • Redna cena:

    24,00 €

  • Popust:

    1,20 € (5%)

  • Spletna cena:

    22,80 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Med smrtjo in življenjem je zgodba o minevanju in smrti, a tudi zgodba o upanju in ljubezni. Priznani psihiater in njegova žena, ki ji je napovedana skorajšnja smrt, v letu dni prepotujeta svoje življenje v razmišljanjih o tem, kako ljubiti in živeti brez obžalovanja.

Irvin D. Yalom je svojo kariero posvetil terapevtskemu svetovanju ljudem, ki trpijo zaradi tesnobe in žalosti. V pol stoletja delovanja se ni nikoli znašel pred nujo, da svetuje samemu sebi – vse dokler niso njegovi ženi, cenjeni feministični avtorici Marilyn Yalom diagnosticirali neozdravljivega raka. V skupni knjigi Med smrtjo in življenjem sta nam zaupala, kako sta se lotila vsak svoje končne naloge; Marilyn si išče pot do »dobre« smrti, Irv pa se sprašuje, ali naj svojo zvesto ženo sploh preživi. Kot bralstvu se nam tako za kratek čas odpre reža, skozi katero je mogoče uzirati slehernikovo smrt(nost) in izgubo najbližje ali najbližjega.

Yalom in Marilyn sta bila skupaj še iz najstniških let, življenje jima je bilo naklonjeno, obdana s privrženim potomstvom sta doživela visoko starost, njun zakon je bil vzorno srečen – a ko sta se znašla pred smrtno napovedjo, sta bila slehernik in slehernica, tako kot bomo nekoč tudi mi. Z njima se učimo iskati odgovore na večna vprašanja o bližini in izgubi in o ljubezni ter žalovanju. A skupna zgodba se ne konča s pogrebom: Brez Marilyn iz mesa in krvi se Irvin Yalom znajde v dotlej neznani vlogi, ko kot eruditski psihiater pretanjeno analizira svojo žalost, obenem pa se skuša sprijazniti z živ­ljenjem vdovca.
Prelistajte knjigo tukaj: med-smrtjo-in-zivljenjem.pdf

»Nepozabna in boleče čudovita zgodba o dolgotrajni ljubezni.« – Lori Gottlieb, avtorica knjige Morda pa se moraš z nekom pogovoriti
»Ko beremo Yaloma, on bere nas.« – dr. Manca Košir

Mehka vezava, 21 x 15 cm, 284 strani.

IZ KNJIGE:
»To knjigo piševa v starosti, ki je večina najinih vrstnikov ni učakala. Vsak dan preživiva v vednosti, da je najin čas skupaj omejen in zato izredno dragocen. Tole piševa, da osmisliva svoj obstoj, pa čeprav naju že nosi v najtemnejša območja telesnega pešanja – in v smrt. Namen te knjige je najprej in predvsem, da nama pomaga prekrmariti svoji barki skozi končni del življenja. (…) Skupaj bova pisala pričujoči dnevnik o tem, kar naju čaka, v upanju, da bodo najina doživetja in opažanja s svojim smislom prinašala olajšanje ne le nama, temveč tudi najinemu bralstvu.« Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom

O AVTORJU IN AVTORICI:
Dr. IRVIN D. YALOM (1931) je profesor psihiatrije na Stanfordski univerzi, avtor mnogih cenjenih učbenikov in knjižnih uspešnic, med katerimi so tudi Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe, Darilo terapije in Strmenje v sonce ter Kako sem postal, kar sem. Za svoje psihoterapevtsko in strokovno delo je prejel številna priznanja.

Dr. Marilyn Yalom (1932–2019) je bila feministična avtorica in raziskovalka. Sprva je učila na havajski univerzi Manoa in državni kalifornijski univerzi Hayward, potem pa delala na katedri za ženske študije (s posebnim zanimanjem za francosko žensko književnost) znotraj Claymanovega inštituta Stanfordske univerze.