Količina:

0


Znesek:

0,00

Otoki peščenih plaž

Tonga, Fidži, Vanatu, Nova Kaledonija

Otoki peščenih plaž
  • Redna cena:

    24,90 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,66 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Med nas prihaja že četrti potopis slovenskega jadralca Jasmina Čauševića. V njem je na strokoven, včasih tudi na duhovit način opisal 1877 navtičnih milj (3476 km) plovbe med posameznimi otoki otočja Tonge, Fidži, Vanuatu in Nove Kaledonije, ki jo je prejadral sam. Avtor je te otoke imenoval otoki peščenih plaž, kar mu je dalo navdih tudi za naslov knjige. Doživeto opisuje nepopisne lepote otokov, ki so povezani v otoške skupine, katera so med sabo oddaljena več kot 500 kilometrov. Do njih je brez ustavljanja potrebno nekaj dni in noči skupaj pluti tudi po več kot 6000 metrov globokem Tihem oceanu.

Avtor je napel bela jadra z rdečo obrobo in se prepustil valovom, vetru in kot sam pravi, najlepšemu zvezdnemu nebu na svetu. Na otokih je našel bisere prijateljstva, obraze nasmeha in tudi srce, polno žalosti. Čudovite fotografije njegove plovbe so samo dokaz več, da je to nadaljevanje skritega paradiža. Naj vas vsebina te knjige popelje med skrite kotičke otokov, med vrsticami pa okusite čudovito kulinariko domorodcev in spoznajte kulturo tega dela sveta.

Jasmin Čaušević, slovenski jadralec in popotnik, se je rodil leta 1961 v Slovenj Gradcu. Ljubitelj jadranja, a danes že izkušen jadralec, želi v svojih potopisih prikazati jadranje s serijsko in ne predelano nekaj več kot 10 metrov dolgo jadrnico Bavaria. Med jadranjem kot samostojni novinar piše članke in reportaže za navtične revije. Opisuje nam, kako živeti na njej s skromnimi finančnimi sredstvi in kako uresničiti svoje sanje. Leta 2016 postane eden redkih slovenskih jadralcev, ki so sami prepluli in prejadrali Atlantski ocean s kanarskega otoka Gran Canarie do karibskega otoka Barbados. Na svoji oceanski poti je prejadral že skoraj 18.000 navtičnih milj (33.330 km). Uspešno se je preizkusil kot pisatelj in do danes je napisal sedem knjig, od tega štiri jadralske potopise, dva ljubezenska in kriminalni roman.Trda vezava, 17 x 24 cm, 240 strani.