Količina:

0


Znesek:

0,00

Medvedek se boji teme

Zgodba za tapkanje z otroki

Medvedek se boji teme
  • Redna cena:

    22,00 €

  • Popust:

    1,10 € (5%)

  • Spletna cena:

    20,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Je tudi vašega otroka česa strah, je žalosten, preveč živahen, ne more zaspati? Si želite, da bi ga lahko opogumili, potolažili, umirili?

Slikanica, ki je pred vami, vam pri tem lahko pomaga. V njej je predstavljeno tapkanje/metoda EFT. To enostavno, varno in blago tehniko lahko uporabite v vseh naštetih primerih in še mnogih drugih, ko sta otrokova ali vaša čustvena reakcija premočni. Metoda je preprosta za uporabo. Vi in vaši otroci se jo lahko res hitro naučite. Uporabljate jo lahko kjer koli in kadar koli ter jo imate »vedno pri roki«. Živali v pravljici so se tapkanja naučile od opic v Afriki. Vi in vaši otroci pa se ga lahko naučite ob branju te slikanice.

EFT (Emotional Freedom Techniques) je metoda za znižanje čustvene napetosti. Imenujemo jo tudi tapkanje, ker ob njenem izvajanju lahno tapkamo na določene točke na glavi in zgornjem delu telesa. Ob tem pa na glas govorimo o naši težavi. S to enostavno, varno in blago tehniko lahko pri sebi in otrocih učinkovito ublažite najrazličnejše telesne in čustvene težave, kot so nespečnost, nemir, žalost, strah, tesnoba, trema in mnoge druge.

Trda vezava, 28,2 x 21,8 cm, 48 strani.

"Originalna slovenska zgodbica z originalnimi slovenskimi ilustracijami – kako človek ne bi bil vesel? Če je ob tem avtorica tvoja učenka, ilustratorka pa tudi iz posebne skupine ljubih ljudi, je pa to toliko bolj prilika za iskreno slavje. Še en korak smo naredili, čisto nepričakovan, a prav zato še toliko lepši. Verjamem, da bo tekst z ilustracijami nagovoril tako otroke kot njihove starše. Ne, res ni treba, da nas je strah!" - Pika Rajnar, akreditirana predavateljica pri mednarodni organizaciji EFT International

"Pozdravljam, da je nadvse preprosta, a močna tehnika samopomirjanja s pomočjo tapkanja našla pot v pravljico za otroke, ki jih je nečesa v življenju strah. In katerega otroka ni vsaj nečesa strah? Ker bistvo tehnike ni zanikanje, temveč prepoznavanje in obvladovanje čustvenih stanj, bi znala narediti veliko dobrega za boljše mentalno zdravje otrok in mladeži." - Nataša Zupanc, SensaO AVTORICI:

Katja Drobež je magistra ekonomije, diplomirana astrologinja, izvajalka metode EFT, mama, žena, ultramaratonka in osvajalka visokih vrhov. Obožuje naravo, knjige, otroke in tapkanje. Zgodbica o medvedku, ki ga je strah teme, se ji je zapisala neke noči. Tudi njo je bilo dolga leta strah teme. Ne samo tiste v gozdu, ampak predvsem tiste, ki je bivala globoko v njej. Kmalu po tridesetem se je ob karieri, materinstvu in partnerstvu pokazala razpoka med popolno žensko, ki jo je dolga leta kazala navzven, in tisto deklico znotraj, ki je bila polna strahov. Nekega dne se je zbudila izgorela, tesnobna in depresivna. Takrat se je začela njena pot k sebi. Korenito je spremenila življenje. Nekaj let se je udeleževala skupinske psihoterapije, kjer se je prvič začutila in šla skozi globok proces osebne preobrazbe.

Takrat se je zavedela, da nismo le telo in misli, ampak da ima naš čustveni svet izjemen vpliv na naše počutje. Kmalu po tem je naletela na astrologijo. Astrologija ji je pomagala odkriti človeka, kdo človek je, pa ji še vedno ni prineslo čustvene in fizične sprostitve, ki bi jo v vsakdanjem življenju tako močno potrebovala. Nekje na tej poti je naletela na tapkanje/metodo EFT. Najprej ga je preizkusila na sebi in kmalu odkrila njegove blagodejne učinke na čustveno in fizično počutje, ter preseganje lastnih omejitev, kar jo je opogumilo k temu, da to čudovito znanje deli še z drugimi ljudmi. Zdaj drugače doživlja vesolje, svet in sebe. Zdaj ve, da smo mi tisti, v katerih je moč kreacije srečnega življenja.