0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Izmerimo in razvijmo intelektualni kapital organizacije

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: dr. Renata Mihalič
Založba: Mihalič in Partner
Leto izida: 2009
ISBN: 9789619183762
Spoznajte intelektualni kapital in ugotovite, kaj vam v podjetju ustvarja dodano vrednost in kaj vam jo uničuje. Kaj sploh je korporativni intelektualni kapital, zakaj je pomemben, kakšna je njegova struktura in kaj je sploh značilno za dobo intelektualnega kapitalizma.Izmerite intelektualni kapital svoje organizacije in spoznajte, kako ga lahko upravljate. Enostavna metodologija merjenja intelektualnega kapitala, pristopi v upravljanju, praksa tujih podjetij in ukrepi za razvoj in krepitev intelektualnega kapitala podjetij ter drugih organizacij.Spoznajte elemente procesnega, inovacijskega, človeškega, socialnega in relacijskega kapitala. Viri ustvarjanja nove vrednosti v okviru posameznih oblik intelektualnega kapitala.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 16,00 €
Prihranek: 0,80 € (5%)
Spletna cena: 15,20 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Mehka vezava, 16,5 x 23,5 cm, 104 strani.

VEČ O KNJIGI:

Priročnik »Izmerimo in razvijmo intelektualni kapital organizacije«, ki predstavlja novo delo v zbirki »Managerjeva orodja«, zapolnjuje vrzel na področju slovenske literature o intelektualnem kapitalu. Praksa slovenskih podjetij in drugih organizacij kaže, da še nimamo prave predstave o tem, kaj intelektualni kapital sploh je, zakaj ima tako pomembno vlogo in kako naj ga sploh izmerimo ter upravljamo. Osvojitev teh znanj pa je danes nujna, če želimo ustvarjati novo vrednost, tako v obliki intelektualnega kot finančnega kapitala. Sedanji val internacionalizacije ekonomije in globalizacije trgov, razvoj ekonomije znanja, oblikovanje nove družbe, management sprememb in tveganj, razcvet intelektualnega kapitala in druge globalne razvojne dinamike, se danes namreč izkazujejo v lokalnih učinkih in procesih tranzicije v delavce znanja in inoviranja, v pojavu intelektualnih kapitalistov, razvoju organizacij znanja in inoviranja ter nenazadnje držav intelektualnega kapitala kot celot. Intelektualni kapitalizem je torej nepreklicno tu in samo od nas je odvisno, ali ga bomo znali izkoristiti ali ne. Dejstvo pa je, da je prihodnost je v rokah intelektualnih kapitalistov.

V priročniku se bomo najprej seznanili s širšim okvirjem intelektualnega kapitalizma in načeli družbe znanja ter s spremembami v kapitalskih strukturah, kar je osnova za razumevanje pogojev, v katerih intelektualni kapital deluje in se razvija. V nadaljevanju pa bomo natančneje spoznavali, kaj intelektualni kapital v bistvu sploh je, kako ga prepoznamo, zakaj je tako pomemben, kakšno vlogo opravlja v organizacijah in kakšen je pristop k upravljanju te oblike kapitala. Seznanili se bomo s strukturo intelektualnega kapitala in si podrobneje ogledali elemente procesnega, inovacijskega, človeškega, relacijskega in socialnega kapitala. Ogledali si bomo različne pristope k merjenju intelektualnega kapitala, nato pa se bomo s pomočjo vprašalnika naučili samostojno in enostavno izmeriti kritično maso intelektualnega kapitala v lastnem podjetju oziroma organizaciji. Tudi pri intelektualnem kapitalu velja splošno načelo, da vse, kar lahko izmerimo, lahko upravljamo, in seveda tudi obratno.

Na osnovi rezultatov meritev se bomo namreč lahko poslužili praktičnih ukrepov za razvoj in krepitev intelektualnega kapitala, ki jih bomo spoznali v nadaljevanju priročnika. Osvetlili bomo tudi tiste najzglednejše primere merjenja in upravljanja intelektualnega kapitala v evropskih, ameriških in azijskih podjetjih, ki narekujejo smernice razvoja na tem področju. Na koncu pa bomo intelektualni kapital umestili še v širši okvir nacionalnega intelektualnega kapitala, spoznali primer normativne ureditve tega področja v podjetju oziroma organizaciji. Nenazadnje pa bomo spoznali osnovni model usposabljanja o intelektualnem kapitalu, ki ga bomo s pomočjo vsebin iz priročnika, lahko povsem samostojno izvedli tudi za svoje sodelavce in poslovne partnerje.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si