0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Kako upravljam znanja

30 minut za vodenje

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: dr. Renata Mihalič
Založba: Mihalič in Partner
Leto izida: 1970
ISBN: 9789619282052
Spoznajte znanje kot kapital organizacij. Znanje ima vse lastnosti kapitala in tudi trg znanja je postal kapitalski. Zato moramo v organizacijah zagotoviti, da znanje ne bo predstavljalo zgolj vira, temveč da bo v vlogi ustvarjalca dodane vrednosti.  Naučite se celostnega upravljanja znanja. Znanje je potrebno načrtno upravljati, saj v nasprotnem primeru sploh ne vemo, s katerimi znanji razpolagamo, ali ustvarjajo novo vrednost, kakšna znanja potrebujemo, ali jih optimalno uporabljamo in ali znanja sploh dotekajo v organizacijo ali pa nam ustvarjeno novo znanje morda zgolj propada.Razvijte sodobno organizacijo znanja. Analiziranje obstoječih znanj, določanje potreb po znanjih, izobraževanje, prenos znanj, razvoj in uporaba novih znanj ter zaščita in trženje znanj.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 12,99 €
Prihranek: 0,65 € (5%)
Spletna cena: 12,34 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Mehka vezava, 12,5 x 17,5 cm, 46 strani.

VEČ O KNJIGI:

Izziv sodobnih organizacij ni več zgolj v pridobivanju obstoječih znanj, na osnovi katerih lahko ustvarjamo nova znanja, ki so izvirna, kakovostna in uporabna, temveč v gospodarni uporabi, trženju in plemenitenju znanj, katerim ohranjamo in povečujemo ceno, obstojnost in uporabnost. Ključni del konkurenčnega boja pa izvira iz zagotovitve stalnega ustvarjanja dodane vrednosti iz naslova znanja ter s tem njegovo pretvarjanje v finančni kapital in nove oblike intelektualnega kapitala.

V priročniku bomo na enostaven in hiter način spoznali temelje upravljanja z znanjem. Seznanili se bomo z lastnostmi znanja kot kapitala v ekonomiji znanja in z razvojem učeče se organizacije ter organizacije znanja kot njene nadgradnje. Poleg načrtovanja, organiziranja, vodenja in nadzorovanja v okviru upravljanja z znanjem, se bomo dotaknili tudi širšega področja upravljanja kompetenc. Spoznali bomo pristop določanja potreb po znanjih, pridobivanje znanj z izobraževanjem, širjenje in prenos znanj, uporabo znanj v neposredni praksi in sisteme pravne zaščite znanj ter osvetlili problem obstojnosti znanj na sodobnem trgu znanja.

Priročnik odlikuje, tako kot celotno zbirko knjižic '30 minut za vodenje', enostavnost za uporabo, razumljivost in praktičnost. Gre namreč za odziv na potrebe vodij po vedno širših znanjih in veščinah, za pridobivanje katerih pa imamo na voljo vedno manj časa. Obenem pa gre tudi za odziv na dejstvo, da projekti uvajanja novih orodij s strani zunanjih izvajalcev največkrat preveč obremenijo organizacijo, tako časovno kot finančno. Zato se organizacije vedno pogosteje odločajo za samostojno izvedbo tovrstnih projektov, za kar pa seveda potrebujemo znanja in nasvete.

Knjiga je namenjena direktorjem, menedžerjem, vodjem, kadrovikom, podjetnikom, upravljalcem znanja in drugim uporabnikom.

Bralci

Zaupalo nam je že

31.951

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.175

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si