0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Mohamed - Prerokovo življenje in značaj

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Mirza Bašir-ud-Din Mahmud Ahmad
Založba: Primus
Leto izida: 2022
ISBN: 9789619536322
Sirota, ki se je odzvala Božjemu klicu, preganjan od sosedov, izgnan iz svojega doma z razpisano nagrado za svoje življenje, je hitro vzpostavil močno skupnost vernikov, pripravljenih, da umrejo za njegove nauke, in se končno zmagovalno vrnil ter odpustil svojim mučiteljem.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 24,00 €
Prihranek: 1,20 € (5%)
Spletna cena: 22,80 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Življenjepis islamskega preroka Mohameda je bil najprej objavljen kot del Introduction to the Study of the Holy Quran [Uvod v preučevanje Korana], splošnega uvoda, ki je bil napisan za angleški prevod in komentar Korana leta 1948. Življenjepis je bil objavljen predvsem za tiste bralce, ki jih življenje preroka Mohameda še posebej zanima. Od takrat je bil preveden v več kot 20 jezikov.

Delo temelji izključno na zgodovinskih virih, je avtentično in po svoji vsebini znanstveno utemeljeno. Je jasno in preprosto v svojem prikazu, toda očarljivo v svojem slogu. Nagovarja širok krog občinstva; je za mlade in starejše, za učenjake in preproste ljudi.

Knjiga je razdeljena na dva dela. Prvi del je klasičen življenjepis: življenje od rojstva, prvega razodetja in ustanovitve islama do preganjanja in širitve islama po Arabiji. Drugi del je namenjen prerokovemu značaju. Značaju, za katerega si vsak musliman prizadeva.

Ta knjiga daje bralcu priložnost odkriti zgodbo človeka, ki je pustil velik pečat v zgodovini. Priložnost odkriti človeka za imenom, človeka, ki je navdihnil toliko ljudi skozi leta in po vsem svetu. Bralcu prinaša njegovo resnično zgodbo in zapuščino, ki jo je pustil za sabo. Zgodbo o značaju, zgodbo o vztrajnosti. Zgodbo o zmagi proti vsem pričakovanjem in nasprotovanjih ter predvsem zgodbo o človeku, ki je našel Boga, ko je živel med brezbožnimi, in pustil duhovno zapuščino, da bi ji drugi sledili in sami našli Boga.

Življenjepis Preroka Mohameda ne niza le glavnih dogodkov in odločilnih točk v njegovem življenju, temveč pomaga bralcu, da zase vzpostavi lasten kodeks vedenja na podlagi veliko področij življenja, ki jih je izkusil Mohamed. Nihče ne more brati tega podrobnega in fascinatnega pričevanja, ne da bi nanj naredilo vtis. Toda Mohamedovo življenje je vedno bilo odprta knjiga, ki so jo sestavili njegovi sledilci z opazovanjem vsega, kar je počel. Ta knjiga vsekakor predstavlja to življenje na čudovit način.

Mirza Bašir-ud-Din Mahmud Ahmad (1889–1965) je bil drugi vodja in kalif Muslimanske skupnosti Ahmadija. Izvoljen za duhovnega voditelja pri mladih 25 letih je prevzel odgovornost neustrašnega varovanja te ustanove za skoraj 52 let. Bil je resnični vizionar in epski skrbnik, ki je vzpostavil upravno strukturo Muslimanske skupnosti Ahmadija, sedaj prisotne v več kot 200 državah.

Prav tako je bil aktivna politična osebnost, še posebej v Indiji pred njeno neodvisnostjo. Bil je tudi eden od ustanovnih članov in prvi predsednik All India Kashmir Committee (Vseindijskega kašmirskega odbora), ustanovljenega za vzpostavitev državljanskih pravic kašmirskih muslimanov.

Kot veliki govornik je imel nešteto govorov po vsem svetu o številnih temah. Bil je priznan učenjak z neizmernim znanjem, ki je napisal več kot 200 knjig, vključno z desetimi zvezki velike eksegeze Korana z naslovom Tafsir-e-Kabir (Velika eksegeza). Zbirka 25 zvezkov njegovih del z naslovom Anwar-ul-‘Ulum (Luči znanja) obsega več kot 800 pisanj in predavanj.

Mehka vezava, 125 x 200mm, 440 strani.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si