GZS je posvojila knjigo 'Skrivno življenje dreves'! - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

GZS je posvojila knjigo 'Skrivno življenje dreves'!

GZS je posvojila knjigo 'Skrivno življenje dreves'!

Generalni direktor GZS, Samo Hribar Milič, je 1. marca 2017 na začetek meteorološke pomladi, podpisal izjavo, da GZS pristopa h kampanji in posvaja knjigo Peter Wohlleben, Skrivno življenje dreves.
Zakaj so izbrali prav to knjigo? Zato, ker avtor skozi življenja dreves prikazuje vrednote, ki jih je zelo enostavno preslikati na življenje ljudi. Gre za vrednote in stališča, ki so tudi GZS blizu, se lahko z njimi poistovetijo in jih želijo širiti tako znotraj kolektiva kot izven:

- Pomen medsebojne soodvisnosti in sodelovanja, s katerim je mogoče marsikaj doseči, in to povsod, ne le v gozdu.

- Pozitiven odnos do prijaznih ekoloških praks, ki niso le gospodarsko vzdržne, ampak prispevajo k blaginji in zdravju celotne družbe.

- Vzpodbujanje inovativnosti in kreativnosti ter iskanje novih, drugačnih rešitev je nujno za opuščanje preživetih, okostenelih miselnih vzorcev in procesov.

VEČ O KNJIGI:

V gozdu se dogajajo neverjetne stvari: drevesa se sporazumevajo in sodelujejo med seboj. Ljubeče skrbijo za svoj naraščaj in negujejo stare, betežne sosede. Drevesa imajo občutke, čustva in spomin. Zveni neverjetno? Vseeno je res! Gozdar Peter Wohlleben je osvetlil somrak gozda in nam omogočil neverjeten vpogled v skrivnostni univerzum. V čudovite zgodbe o neslutenih zmožnostih dreves je vključil tudi najnovejša znanstvena spoznanja in lastne izkušnje. To je ljubezensko pismo gozdu.