Količina:

0


Znesek:

0,00

Zakaj v bralni projekt Naša mala knjižnica?

PREDSTAVITEV PROJEKTA NMK:
Zakaj v bralni projekt Naša mala knjižnica?

Šolski bralni projekti so super, a le če v njih najprej nekaj močnega začutijo in vidijo mentorji. Učitelju se ni treba lotiti prav vsakega bralnega projekta, izbere pa naj tistega, ki ga bo časovno in mentalno zaposlil v ravno pravi, zdravi, meri. Le tako bodo zagon začutili tudi učenci.

Izpostavljam prednosti bralnega projekta Naša Mala Knjižnica, ki vrtce in osnovne šole (1. in 2. triada) vabi k sodelovanju vse do torka, 26. septembra. Zakaj se pridružiti? V razmislek ponujam svoj pedagoški pogled na takšno šolsko dejavnost

Naša mala knjižnica je odličen bralni projekt založbe KUD Sodobnost International, h kateremu lahko v šolskem letu 2017/18 pristopi vsak vrtec ali osnovna šola. Letošnji bralni projekt Naša mala knjižnica (NMK) bo že deseti po vrsti. V njem sodeluje čez 120 slovenskih vrtcev in osnovnih šol, katerih mentorji in otroci o takem delu poročajo z zadovoljstvom.

Tisto, s čimer se začne uresničitev vsakega šolskega bralnega projekta, nista le založba ali ustanova, ki ga ponudi, temveč je to mentor projekta v vrtcu ali šoli. To so vzgojitelji in učitelji različnih starosti, z različnimi delovnimi izkušnjami, različno delovno vnemo in različnimi interesi. Zamišljam pa si, da prav vsi v knjigi vidijo nekaj pomembnega za otroke, s katerimi delajo, in tudi zase, tako na poklicni kot na osebni ravni.

Več o projektu >>