Količina:

0


Znesek:

0,00

Kresnik prvencu Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj!

Letošnji Kresnik je podeljen prvencu Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj!

Bronja Žakelj je tretja literatinja, ki je dosegla Delovo nagrado za roman leta. Nagrajeni roman je, ko so ga drugod zavrnili, izdala Beletrina. Izid tega romana ima predzgodovino. Rokopis zgodbe o raku, upanju in boju za življenje, o laži in resnici, o smrti in tem, da se ne smeš nikdar predati, o dragih, ki so jo zapustili, je avtorica napisala, ker rada piše, brez misli na bralce. Potem je naneslo, da se je kljub temu odločila za objavo.

'Belo se pere na devetdeset' je pretresljiv, duhovit in navdihujoč roman, ki opisuje življenjsko zgodbo pripovedovalke, odraščajoče v sedemdesetih in osemdesetih letih.

Njen otroški svet sestavljajo starši, brat Rok, babica Dada, tete in strici, pa benko, Albert keksi, Oddaja o morju in pomorščakih, Gavrilović in prenos sarajevskih olimpijskih iger. A čeprav govori o naštetem, je avtobiografski roman predvsem pripoved o odraščanju, soočanju z izgubo in boleznijo, pripoved o udomačevanju strahu in o vsem tistem, česar nočemo videti, dokler s tem nismo neizbežno soočeni. 

Na voljo imamo še pet podpisanih izvodov te edinstvene slovenske uspešnice >>