Ena od najbolj odmevnih SLO izdaj leta 2020: Slovenski razkol - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ena od najbolj odmevnih SLO izdaj leta 2020: Slovenski razkol

  ENA OD NAJBOLJ ODMEVNIH SLO IZDAJ leta 2020: Slovenski razkol (Dr. Jože Možina)! Knjiga, ki je že trikrat pošla, je spet na zalogi! Vabljeni k naročilu.

Monografija Slovenski razkol je obširna, z dokumenti in pričevanji utemeljena zgodovinska knjiga, ki prinaša odgovor na temeljno oz. najbolj prestižno vprašanje slovenske novejše zgodovine: zakaj in kako so Slovenci med drugo svetovno vojno spolzeli v oster narodni razkol, kdo je ta proces povzročil in kje se je vse skupaj začelo?

Narodni razkol se je namreč do konca vojne še okrepil in razširil na celotno ozemlje ter s travmatičnimi posledicami sega še v sedanji čas. Prav zato je knjiga izredno aktualna in s svojimi novimi razkritji pomembna za slovensko prihodnost.

Knjiga je razširjena doktorska disertacija, ki jo je avtor zagovarjal na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je sad njegovega dvajsetletnega raziskovanja, zbiranja arhivskega gradiva in pričevanj. Več o monografiji >>