Letošnji Kresnik podeljen romanu Agni! - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Letošnji Kresnik podeljen romanu Agni!

Letošnji Kresnik podeljen romanu Agni avtorja Boruta Kraševca!

Ljubljanski Rožnik je bil spet v znamenju vrhunske slovenske literature, ki jo medijska hiša Delo spremlja in nagrajuje že več kot trideset let. Žirija je za najboljšega izbrala roman Agni avtorja Boruta Kraševca, ki je tudi prižgal kres na Rožniku. Za 31. kresnika so se potegovali še romani Pripovedovalec, Kurji pastir, Škrbine in Na drugem koncu sveta.

Roman Agni je nenavaden, drzen, srhljiv, napet in premišljeno napisan roman, ki ničesar ne prepusti naključju. Čeprav je ogrodje njegove zgodbe precej vsakdanje – slovensko podeželje, lov, reja živali, običajna družina, prva ljubezen, prevara – ter vsebuje elemente kriminalnega romana in ljubezenske drame, presega žanrske oznake. V Galarni na voljo v mehki in trdi vezavi >>