PRAVKAR VNEŠENO: Nogomet v naročju politike - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

PRAVKAR VNEŠENO: Nogomet v naročju politike

Knjižna poslastica za ljubitelje nogometa! V Latinski Ameriki je meja med nogometom in politiko nejasna. Obstaja dolg seznam vlad, ki so padle ali pa so bile strmoglavljene po porazu državne reprezentance.« - Luis Suarez Skozi celotno moderno dobo so na dan prihajale bolj ali manj neprijetne skrivnosti, ki so odpirale vprašanja o prepletenosti nogometa inpolitike, o njunem vzajemnem delovanju in o vzajemnem oportunistično-izkoriščevalskem odnosu.

Knjiga odpira tudi bolečo temo o večno prisotnemu dopingu v nogometu, o katerem se, zaradi stotine milijonov evrov dobička, ki ga prinaša nogomet vsem vpletenim, praktično ne govori, ter prirejanju izidov, ki hromijo nogomet.

Po nekaterih podatkih naj bi bil posel prirejanja športnih izidov, kjer je torej rezultat znan vnaprej, vreden kar 500 milijard dolarjev letno. Zato ne čudi izjava Chrisa Eatona, direktorja za integriteto športa pri Mednarodnem centru za varnost v športu, »da je nogomet v katastrofalnem stanju«.

VEČ O knjigi ter avtorju >>