Imamo jih! Nominirance za nagrado Kresnik 2016 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Imamo jih! Nominirance za nagrado Kresnik 2016

V soboto smo izvedeli, kdo so letošnji nominiranci za nagrado Kresnik. Kar 8 knjig v ožjem izboru je dostopnih v naši spletni knjigarni!

Izmed skoraj 115 romanov z lansko letnico se bodo za letošnjega kresnika potegovali romani Gabriele Babnik Intimno (Beletrina), Dina Bauka Konec. Znova (Beletrina), Milana Dekleve Telo iz črk (Cankarjeva založba), Emila Filipčiča Serafa s Šarhove 2 (Beletrina), Štefana Kardoša Veter in odmev (Franc-Franc), Milana Kleča Koralde (Litera), Mirta Komela Pianistov dotik (Goga), Mihe Mazzinija Otroštvo (Goga), Petra Rezmana Tekoči trak (Litera) in Nataše Sukič Piknik (Škuc).

Kresnikova tradicija, kot piše piše današnje Delo, ostaja nespremenjena. Veliko peterico romanov bo žirija oznanila čez mesec dni, 23. maja. Na kresni večer 23. junija, pa bo na ljubljanskem Rožniku po klavzuri žirije v Cankarjevi spominski sobi izbran zmagovalec, 26. lavreat kresnika.

Lani je kresnika prejel Andrej E. Skubic za roman Samo pridi domov.

Čestitke vsem desetim nominirancem! 

8/10 izbranih romanov si oglejte tukaj >>