ČESTITAMO! Desa Muck je Ježkova nagrajenka - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

ČESTITAMO! Desa Muck je Ježkova nagrajenka

Letošnjo nagrado Franeta Milčinskega - Ježka, ki jo podeljuje RTV Slovenija, je prejela pisateljica, dramatičarka, publicistka, televizijska voditeljica in igralka Desa Muck.

Nagrado podeljujejo za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja in satire oziroma za izvirne dosežke ali opus v tistih umetnostnih zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo tradiciji Ježkovega duha.

Desa Muck je avtorica več kot 50-ih priljubljenih in nagrajenih literarnih del za otroke, mladino in odrasle, mnoga med njimi so prevedena v tuje jezike. V svoji literaturi, ki je po priljubljenosti na samem vrhu, se loteva aktualnih, pogosto še vedno tabuiziranih tem, kot so droge, spolnost ali popolnost, pri čemer je vedno duhovita in polna empatije.

Za svoje literarno ustvarjanje je že prejela nagrado večernica, Levstikovo nagrado in častno plaketo IBBY, za televizijsko delo viktorja, za filmsko vesno in še mnoge druge.

Desi Muck ni tuje nič, kar je človeškega; tudi zaradi svoje blagosti je že davno postala naša Desa, podobno, kot je Frane Milčinski naš Ježek. In ko izgovorimo njuni imeni, se vsem generacijam na obraz zariše nasmeh.

Čestitke!