0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Še vedno romi (s)

ČKZ LET. XXXIX, 2012, ŠT. 247 S

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Založba: Študentska založba
Leto izida: 2012
Slovenske sociološke razprave "Rome" po navadi obravnavajo kot homogeno skuponost z enotno kulturo/ identiteto, ki obenem predstavlja ekonomsko in družbeno marginalizirano manjšino. Najpogosteje omenjeno rešitev tega nezavidljivega položaja naj bi predstavljalo pravno-politično priznanje posebnosti "romske" skupnosti, ki bi jim omogočilo pridobitev posebnih pravic in možnosti za uveljavitev lastnih interesov. Podobno monotonost obravnavanih problematik odkrijemo tudi v slovenskih antropoloških študijah o "Romih", ki ostajajo znotraj okvirov tradicionalno orietniranih raziskovalcev jezika, kulture, zgodovine, politike itn.. Na eni strani si tako prizadevajo zlasti za oblikovanje esencialistične teorije o prisotnosti "Romov" na določenem geografskem ozemlju, na drugi pa podpirajo idejo somatotipa kot razločevalne poteze med dvema etničnima skupinama. (iz uvodnika: Ana Podvršič)Mehka vezava, 24 x 17 cm, 217 strani.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 12,90 €
Prihranek: 0,65 € (5%)
Spletna cena: 12,26 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Časopis za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo (urednica Barbara Beznec) je najstarejša publikacija Študentske založbe in je izhajal že dolgo pred ustanovitvijo založbe.

Gre za uveljavljeno slovensko družboslovno in humanistično revijo, ki jo je v času študentskih nemirov v začetku sedemdesetih let ustanovila skupina radikalnih študentov in mlajših intelektualcev z namenom, da odprejo teoretski forum, kjer bo lahko nastopala tista znanost, ki se hoče oblikovati v toku refleksije najaktualnejših družbenih gibanj. Revija je bila v tem desetletju zavezana obravnavi problemov odprte družbe v mladih demokracijah, socialno-ekološkim vprašanjem, kulturnim študijam in študijam spola, vprašanjem znanstveno-tehnološke civilizacije, teorije medijev, rizične tehnologije, socialno-pedagoškim temam, marginalnosti, odvisnosti, hendikepiranosti itd., ki so jih obravnavali domači in tuji avtorji različnih strok. Prav razvijanje transdisciplinarnosti pri obravnavi različnih družbenih fenomenov je temelj uredniške politike. Poleg tega se uredništvo trudi predstaviti sodobne teoretske koncepte, prevajati krajše tekste (od Aristotela, Descartesa in Locka do sodobnih avtorjev) in obveščati bralce o najnovejših knjižnih objavah.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si