0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Ali postajamo naši starši?

Umetnost spremeniti svoje življenje

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Dr. Silvia Dirnberger Puchner
Založba: Firis Imperl
Leto izida: 2016
ISBN: 9789619223123
Starši so tisti, ki so naše življenje najbolj zaznamovali in najbolj vplivali nanj. Prilagodimo se in avtomatsko prevzamemo njihovo vedenje, čustvene odzive in nazore. Na sredi življenja pa potem potihoma ugotovimo, da za popotnico nismo dobili samo pozitivnih plati, ampak tudi tiste lastnosti in načine ravnanja, ki jih od svojih staršev nikoli nismo hoteli prevzeti. Ali smo temu dejstvu prepuščeni ali lahko ubežimo globoko vtisnjenim vplivom in aktivno spremenimo svoje življenje?
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 23,90 €
Prihranek: 1,20 € (5%)
Spletna cena: 22,71 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Napeto branje za starše in tiste, ki želijo razumeti, kako je zgodba staršev vplivala nanje. Knjiga je namenjena tudi vsem, ki se želijo pomiriti s svojo preteklostjo in opustiti navade, ki jih ne marajo.

Avtorica spremlja ljudi pri odkrivanju samih sebe in pri spoznavanju, kako bogato so obdarjeni s sposobnostmi in kako edinstveni so.

Mehka vezava, 23,0 x 14,4 cm, 233 strani.

Kdo in kakšni smo danes, z vsemi prednostmi in slabostmi, je podoba naše individualne zgodovine: naša vzgoja, naša verovanja, zgledi na naši življenjski poti. Močan pečat so na nas pustili starši in učitelji, ki nas hkrati pogosto ovirajo pri tem, da bi živeli avtonomno in srečno. Biti prilagojen, vsem ustreči, za nobeno ceno se ne upirati – tukaj ne vidimo veliko samospoštovanja. Kar ostane, je oviranje samega sebe z zaviranjem lastnih strasti. Kompenzacijske strategije, ki smo si jih zavedno ali nezavedno prisvojili, navsezadnje vodijo do precejšnjih dosežkov – a kje so tu zadovoljstvo, resnično veselje do življenja in zares poživljajoč uspeh?

Srečna prihodnost potrebuje obravnavo izvora.

Kako na naše življenje vplivajo pogosto nevidne prepredenosti?

Kako odrasli sploh smo?

Kako lahko sklenem mir?

Nasprotniki ali zavezniki v nas samih.

Umetnost spremeniti svoje življenje.

PREBERITE intervju z avtorico v časopisu Delo: http://www.delo.si/prosti-cas/na-starse-nisem-vec-jezna.html

O AVTORICI:

Mag. dr. Silvia Dirnberger-Puchner je samostojna psihoterapevtka in direktorica podjetja za sistemsko svetovanje alphaTeam Systemische Beratung GmbH. Obravnava kliente ter spremlja podjetja in organizacije v okviru koučingov in pri vprašanjih razvoja organizacij, pri čemer si prizadeva za pravilno razmerje med spremembami in energijo, ki jo je dobro ohraniti. Deluje tudi na področju mediacije in iskanja kreativnih modelov reševanja težav v sistemih. Je zelo zaželena predavateljica ter obravnava teme, kot so izgorelost, občutek lastne vrednosti, samoučinkovitost, upravljanje s konflikti in krizami, v proces sprememb pa vključuje tudi lastne izkušnje s hudo boleznijo.

Silvia Dirnberger-Puchner v svojem institutu znanstveno raziskuje na področjih kakovosti življenja, obvladovanja kriz pri razlikah med spoloma ter psihosocialnega zdravja na delovnem mestu. Poleg tega redno piše za dnevno časopisje in kot strokovnjakinja sodeluje z revijo MS Dialog. Leta 2004 je prejela nagrado za izobraževalce odraslih Trainer Award für Erwachsenenbildung.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si