0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
 • Domov
 • / Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

KRATEK POVZETEK

 • Nudimo telefonsko pomoč od ponedeljka do petka, od 7h do 15h (spletna knjigarna tel.: 040 922 522 / sedež podjetja, distribucija tel.: 059 932 107),
 • za stroške pošiljanja naročenih artiklov bo vaš strošek 3,89 € preko kurirske službe GLS. 
 • pri naročilu nad 40,00 € ne zaračunavamo stroškov pošiljanja 
 • minimalno naročilo v spletni knjigarni znaša 10.00 €
 • nudimo 30-dnevno garancijo vračila nepoškodovanega blaga,
 • knjige naročene do 11:30h so odpremljene še isti dan.

Pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti med upraviteljem spletne knjigarne in uporabniki.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen in se strinja s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Spletno prodajo Galarna.si izvaja Avrora AS, d.o.o., Predilniška cesta 16, 4290 Tržič, info@galarna.si. Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Kranju pod številko Srg 2008/10951, osnovni kapital: 7.500,00 €, matična številka: 3291049. Podjetje je zavezano za plačilo DDV (št. 95813837, DU Kranj). Direktor podjetja je Uroš Ahačič.

REGISTRACIJA

Za izvedbo naročila je potrebna popolna registracija. Prijavite in registrirate se na zavihku Registracija in sledite postopkom. Če že imate geslo, potem se prijavite in lahko začnete z nakupom. Če ste geslo pozabili kliknite pod prijavo uporabnika na vrstico "Ste pozabili geslo?".

V primeru, da imate težave pri registriranju kliknite na pomoč.

DOBAVA NAROČENIH KNJIG in ostalih artiklov

Spletna knjigarna sprejema naročila knjig 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 11:30 so realizirana še isti dan, če imamo izdelke na zalogi (95% artiklov iz prodaje je vedno na zalogi). Naročila prejeta po 11:30 bodo realizirana naslednji delovni dan.
Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi naslednji delovni dan. V primeru, da je knjiga, CD ali DVD v času naročanja pošel oz. ni več na zalogi, se rok dobave podaljša na 5 - 7 delovnih dni.

CENE IN STROŠKI DOSTAVE

Navedene cene artiklov v spletni knjigarni Galarna.si so navedene v evrih (€) in že vključujejo 9,5% oz. 22% davek na dodano vrednost. Cene veljajo do preklica. Stroški pošiljanja se zaračunavajo posebej in znašajo 3,89 € (z ddv) za storitve kurirske službe GLS. 

PREDNOSTI / POSEBNOSTI DOSTAVE PREKO KURIRSKE SLUŽBE GLS:

 • Kurirska služba GLS nudi tudi plačilo odkupa po povzetju. Stranka pri prevzemu nima dodatnega stroška, kot velja za Pošto Slo.
 • Stranka lahko preko GLS izbira dodatno možnost dostave paketa v številne paketomate in na prevzemna mesta (brez dodatne odkupnine). Pogoj je plačilo vnaprej (predračun, kartica...) Znesek dostave je v tem primeru ugodnejši, le 2,89 eur. 
  GLS Paketne trgovine imajo zelo dolge delavnike, GLS Paketomati pa so na voljo 24 ur na dan. V Sloveniji obstaja okoli 650 Paketnih trgovin in več kot 400 Paketomatov. Paketne trgovine so vključene v obstoječe trgovine ali bencinske servise, Paketomati pa se nahajajo na območjih z visoko obiskanostjo.
 • GLS stranke telefonsko ter preko SMS-a ali e-maila obvešča o dostavi ter na željo stranke preusmeri paket na drug naslov. V SMS obvestilu stranki navedejo okvirno uro dostave (3 urni časovni rok), eno uro pred dostavo pa stranko še pokličejo.


PREDNOSTI / POSEBNOSTI DOSTAVE PREKO POŠTE SLOVENIJE:

- V kolikor stranke ob dostavi ni doma, poštar pusti obvestilo. Paket se lahko prevzame na najbližji pošti.
- V primeru plačila po povzetju, vam za zneske do 98,00 eur Pošta Slovenije zaračuna vplačnino oz. provizijo za nakazilo v vrednosti 1,55 € (enako, kot če bi plačali položnico na pošti). Za zneske nad 98,00 eur do 501,00 eur pa Pošta zaračuna 1,17 % provizije od vrednosti naročila. 

Pri naročilu knjig v vrednosti nad 40,00 € ne zaračunavamo stroškov pošiljanja in dostave. 

Navedeni stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Slovenije. 
Za pošiljanje knjig v tujino veljajo trenutne cene Pošte Slovenija, ki se obračunajo glede na težo paketaCenik za mednarodni promet >>
 

PREDNAROČILA

Prednaročniški popust 20% velja le za naročila in plačila prejeta do konca prednaročniške akcije (datum je zabeležen poleg opisa knjige). Knjige iz prednaročila je možno plačati le vnaprej s kartico ali po predračunu, katerega vam bomo po prejetem naročilu poslali na e-mail. Dostavo knjige lahko pričakujete v 1-2 dneh od izteka zbiranja prednaročil.

Prednaročniški popust 20% je enoten za celo Slovenijo in se ga ne sme višati z uporabo promocijskih kod. Po izdaji knjig iz prednaročila bo za obdobje šestih mesecev veljala enotna cena oz. redna cena knjige. V skladu z Zakonom o enotni ceni knjige v tem času knjig ne bo možno kupiti po znižani ceni. Kar pomeni, da se za nakup novih knjig mlajših od 6 mesecev, ne smejo upoštevati nobeni posebni popusti in promocijske kode.

VSI NAČINI PLAČILA:

 • PO POVZETJU: če se odločite za plačilo po povzetju, potem boste skupaj s paketom prejeli račun s položnico, ki jo boste poravnali pri kurirju. Pri plačilu po povzetju vam za zneske do 98,00 eur Pošta Slovenije zaračuna vplačnino oz. provizijo za nakazilo v vrednosti 1,55 € (enako, kot če bi plačali položnico na pošti). Za zneske nad 98,00 eur do 501,00 eur pa Pošta zaračuna 1,17 % provizije od vrednosti naročila. Galarna.si na ta znesek nima vpliva, saj ga določa Pošta Slovenije. Priporočamo vam plačilo preko predračuna, PayPal-a ali kreditne kartice, saj je to najugodnejša (ni poštne provizije) in najhitrejša možnost.Dostava preko GLS-a je ugodnejša in plačilo po povzetju tega stroška nima!
 • PO PREDRAČUNU: če se odločite za plačilo po predračunu (ta se zaenkrat še ne kreira avtomatsko, ampak ga posredujemo z zamikom), boste po vaši potrditvi naročila po elektronski pošti prejeli predračun. Ko bo ta v celoti poravnan boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostanejo knjige do nadaljnjega v lasti založbe Avrora. Če predračuna ne vidite v vaši redni pošti, preverite mapo "Nezaželena pošta".
 • PLAČILO Z GOTOVINO ALI S KARTICO OB OSEBNEM PREVZEMU V PISARNI: možno je le v pisarni distribucijske hiše, vsak delovnik med 7h in 15h (Predilniška cesta 14, Tržič). Z osebnim prevzemom boste pridobili tudi od 5% do 15% popusta na redno cene edicije. Popust ne velja za knjige mlajše od 6 mesecev zaradi Zakona o enotni ceni knjige, ki določa, da 6 mesecev od izida knjige le-ta ne sme biti znižana v nobeni knjigarni (izjema so knjižni sejmi).
 • PLAČILO S KARTICAMI: sprejemamo plačilne kartice Maestro, Activa, MasterCard, Visa in Visa-Electron. V koraku izbire plačilnega sredstva iz menija plačilnih kartic izberite vrsto plačilne kartice. Po oddaji naročila na Galarna.si boste preusmerjeni v varno okolje za plačevanje s plačilnimi karticami (NestPay). Vpišite imetnika kartice, številko kartice, CVC kodo (trimestna številka na hrbtni strani kartice v prostoru za podpis) ter veljavnost kartice. Ta način plačila lahko izberete, če nakup opravljate kot fizična ali kot pravna oseba.


Za nekatere kartice je potrebno vpisati še dodatno 8-mestno številko SecureCode oz. Passcode, ki jo ustvarite s pomočjo prenosnega čitalca. Številke kreditne kartice ne shranjujemo za prihodnja naročila. Ob ponovnem nakupu jo boste morali ponovno vpisati. V primeru nepooblaščene uporabe vaše kreditne kartice pri nakupu se ravnajte po navodilih, ki vam jih določa izdajatelj vaše kreditne kartice ter nas nemudoma obvestite. 

 • PayPal: najprej se morate prijaviti na PayPal in ustvariti svoj profil/račun. V spletni knjigarni vas bo pred oddajo naročila sistem vprašal po načinu plačila. Sledite korakom.
   

INTERNATIONAL PAYMENT EU*: at the moment the payment is possible:
a) directly to our account. After receiveing the order we will send you a prepayment invoice to your e-mail. To pay the book use the following data for money order: BIC/SWIFT: BAKOSI2X IBAN: SI56 10100 0044508057. b) by using PayPal

30 – DNEVNA GARANCIJA

Kupci imajo pri nakupu preko spletne knjigarne Galarna.si ob morebitnem nezadovoljstvu z naročenimi izdelki možnost stornirati naročilo v roku 15 dni od dne plačila računa. V tem primeru nam v roku 30 dni od stornacije naročila nepoškodovane izdelke v enaki količini in v ustrezni embalaži s priloženim originalnim računom/ dobavnico, kopijo vašega osebnega dokumenta ter bančne kartice, kjer bo razvidno vaše ime ter TRR pošljite na naslov:

Avrora AS d.o.o.
Predilniška cesta 16
p. p. 168
4290 Tržič
Pripis »vračilo«

Poštnino vračila plača kupec. Celotno kupnino, ki je predmet storniranega naročila, vam bomo najkasneje v 15. delovnih dneh vrnili na vaš transakcijski račun.

PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje Avrora AS d.o.o. odgovarja za stvarne napake prodanih knjig ali drugega blaga skladno z veljavno zakonodajo.

Spletna knjigarna Galarna.si (pod okriljem podjetja Avrora AS d.o.o.) sprejema reklamacije na telefonu 040-922-521, ali na elektronski naslov info@galarna.si ter jih bo rešila v najkrajšem možnem času.

Skladno z zakonskimi normativi Avrora AS d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Avrora AS d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino (www.galarna.si) na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj:
webgate.ec.europa.eu/...

ZGODOVINA NAROČANJA

V primeru, da želite vpogled v zgodovino naročanja oz. oddanih naročil, se prijavite v spletno trgovino in izberite "Moj profil". Odprli se bodo vaši podatki, kjer boste lahko pregledali tudi zgodovino vaših nakupov pod "Moji nakupi". Če boste naleteli na težave nas pokličite na tel. št. 040 922 522 ali 059 932 107.

POŠILJANJE E-NOVIČK

Za obveščanje vseh uporabnikov registriranih na portal Galarna.si uporabljamo sistem Mail Chimp, ki nudi kvalitetno storitev in možnost, da se vsak prejemnik novičk vedno sam odjavi iz seznama prejemnikov. Novičke o knjižnih novitetah in akcijah pošiljamo cca. enkrat tedensko le strankam, ki so se same registrirale na spletni strani Galarna.si. Takoj ko se stranke odjavijo, bodisi same preko klika na gumb ODJAVA na dnu novičk, ali tako, da nam pišejo na info@galarna.si, jim novičk ne bomo več pošiljali.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni knjigarni na prvem mestu. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.
Z nakupom soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za namene internega arhiva, statistike ter obveščanja o novostih in ponudbah. Vaše osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali tretji osebi brez vašega predhodnega privoljenja.
Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da v roku 7 dni začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše podatke za namene neposrednega trženja.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna knjigarna Galarna.si je last podjetja Avrora AS d.o.o., ki spletno knjigarno tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni knjigarni Galarna so last založbe Avrora AS d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Avrora AS d.o.o..
Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.
Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni knjigarni ali začasnega nedelovanja spletne knjigarne. Založba Avrora si pridržuje pravico do dnevne spremembe vsebin.
Z uporabo spletne knjigarne Galarna.si obiskovalec, kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

KONČNA DOLOČILA

Uporabnik spletne knjigarne Galarna.si ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in se z njimi strinja.

V zvezi z morebitnimi spori se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje, v nasprotnem primeru je pristojno sodišče v Kranju.

Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu.

Želimo vam zares dober nakup!

Ekipa Avrore

Stiki:

Avrora AS, distribucija in založništvo, d.o.o.
Predilniška cesta 16
p. p. 168
4290 Tržič

Predilniška cesta 14 (pisarna), Tržič

spletna knjigarna tel.: 040 922 522
sedež podjetja, distribucija tel.: 059 932 107
faks: 059 949 970
e-naslov: info@galarna.si

Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si