0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
 • Domov
 • / Distribucija Avrora

Distribucija Avrora

Za založnike, samozaložnike in izdajatelje knjig

Avrora AS je založniško in distribucijsko podjetje, v katerem ustvarja ekipa z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju knjigotrštva. Vse odkar smo prisotni na slovenskem trgu, od leta 2008, krepimo svoj položaj, soustvarjamo slovenski knjižni prostor in aktivno prispevamo k njegovemu razvoju. Zavezanost svojemu poslanstvu, inovativnost, posluh za poslovne partnerje ter zaposlene in zunanje sodelavce prepoznavamo kot ključne gradnike svojega dolgoletnega uspeha

Skrb za usmerjanje knjig na njihovo pravo pot - od založnikov pa vse do končnih kupcev oz. bralcev knjig - je osnovno poslanstvo podjetja. Sodelavci v podjetju ga udejanjajmo na vsakem koraku in se trudimo, da sleherna knjiga pod našim okriljem najde pot do svojega bralca oziroma pravo mesto v vseh dobro založenih knjigarnah in na ostalih prodajnih mestih, ki so zanimiva za prodajo posamezne knjige - od turistično informacijskih centrov, turističnih točk, zadrug, specializiranih prodajaln, trgovskih centrov ter do splošnih in šolskih knjižnic.

To izrazito skrb je v dosedanjih 15 letih delovanja podjetja prepoznalo že več kot 1000 založb, samozaložnikov in izdajateljev knjig, ki so svoje knjige na poti v svet zaupali prav nam. Med njimi boste našli založbe, kot so Beletrina, Goga, Hart, KUD Sodobnost International, Malinc, Didakta, Narava, Katapult – Petra Škarja, Anita Šumer, Primož Suhodolčan, Hiša knjig, Striparnica Buch, Aktivni mediji, Dedal – Dober tek, Založba BP, KUD Logos in ostali. 

Za nas založniki in kupci niso zgolj stranke, temveč poslovni partnerji, s katerimi želimo vzpostaviti dolgoročne odnose in jim stati ob strani v vseh situacijah. Zato podjetje s posluhom za njihove želje in cilje prodajne poti skrbno izbira ter svojo prodajno mrežo načrtno gradi in razvija že vse od začetka poslovanja. Tako se prodajna mesta s katerimi sodelujemo, teh je danes že preko 1000, nahajajo širom po Sloveniji, vključujejo pa tudi zamejske knjigarne v Celovcu, Trstu in Gorici.

Največji poslovni partnerji podjetja Avrora AS so Mladinska knjiga, DZS, PS Moj paket – Pošta Slovenije, Spar Slovenija, Leclerc; Mercator in ostali. Med manjšimi partnerji so priznane zasebne knjigarne, papirnice in ostale specializirane trgovine. Močna terenska ekipa zunanjih sodelavcev pa skrbi, da so po trenutnih zmožnostih javnih ustanov založene tudi njihove knjižne police. Knjige, ki zajemajo posebne tematike, ponudimo različnim ustanovam in vnaprej pripravljenim ciljnim skupinam, ki jim določen žanr ali vsebina najbolj ustrezata.

Zakaj založbe, samozaložniki in ostali izdajatelji knjig sodelujejo z distribucijskimi hišami in zakaj zaupajo nam, Avrori?

 • Kadar se založnik želi osredotočiti na razvoj knjižnega programa in svojo pozornost nameniti vsebinam ter ne želi izgubljati dragocenega časa z administrativnimi deli, ki jih spremlja realizacija naročil, pošiljanje paketov, in se izogniti stroškom zaradi sklepanja pogodb z različnimi partnerji, potem je odločitev za distributerja zagotovo prava pot.
 • Kadar so založnikovi cilji nekoliko bolj ambiciozni in založnik ne izda knjige zgolj za dušo in krog znancev, potem se običajno odloči za sodelovanje z distribucijsko hišo. 
 • Samozaložniku distributer pomaga pri večji vidnosti knjige, saj tako avtomatično postane del večje organizacije in s tem pritegne pozornost, sodeluje v izpostavitvah, direktnem trženju, obveščevalnikih ter pri drugih promocijskih aktivnostih. 
 • Preko distributerja založnik sodeluje tudi na sejemskih prireditvah, ki so običajno za malo založbo ali samozaložnika velik finančni zalogaj.
 • Distributer omogoča naročanje knjig fizičnim in spletnim knjigarnam, knjižnicam in vsem ostalim po Sloveniji. Založnik tako doseže široko bralno publiko in postane del širšega knjižnega trga.

Ob naštetem kot ugledna in strokovna knjižno distribucijska hiša Avrora:

 • aktivno sodelujemo, tržimo in podpiramo vse bralne projekte založnikov, zlasti tistih, ki aktivno delujejo na področju bralne pismenosti in spodbujanja mladih bralcev;
 • na predstavitvenih dogodkih ponudimo svoje kadre ter omogočamo gotovinsko in kartično poslovanje - tako se založnik lahko v celoti posveti predstavitvi svoje knjige;
 • založnikom, ki ne posedujejo svoje spletne strani, ponudimo, da postane viden preko www.galarna.si in tako vedno blizu strankam;
 • svetujemo in nudimo podporo pri pripravi in izdelavi knjige;
 • nudimo ustrezne stike založniku, ki jih le-ta lahko uporabi za predstavitev ali promocijo knjig;
 • poskrbimo, da so knjižne novosti na pravem mestu ob pravem času;
 • založniku ažurno posredujemo povratne informacije, kdo se zanima za knjigo in v kakšnem obsegu ter kaj bi bilo še primerno storiti za večji prodajni uspeh;
 • slovimo po svoji hitri odzivnosti in transparentnosti podatkov, ki so na voljo založnikom v vsakem trenutku.

Pod okriljem podjetja deluje tudi spletna knjigarna Galarna.si, ki se danes ponaša z več kot 7000 aktivnimi knjižnimi naslovi, zvestimi kupci, katerih število raste iz leta v leto. Knjig, ki se tržijo pod okriljem Avrore, pa ne boste našli zgolj v tej spletni knjigarni, temveč tudi v vseh ostalih večjih in dobro obiskanih spletnih trgovinah in knjigarnah po Sloveniji, ki jih s knjižnimi novostmi zalaga Avrora. V zasledovanju sodobnega načina povezovanja med ljudmi, uredništvo Galarne vodi ponudbo knjig tudi na družabnih omrežjih ter skrbi za redno obveščanje strank o novostih, nagrajenih knjigah in avtorjih ter akcijski ponudbi knjig. 

 »Na prvo mesto postavljamo zadovoljstvo zaposlenih ter dolgoročno partnersko sodelovanje z vsemi našimi partnerji.« 

Če se želite osredotočiti na razvoj vaše založbe, se posvetiti vsebinam in ste naveličani administracije, ki spremlja realizacijo naročil, končno pa se želite znebiti tudi prevelikih stroškov, ki jih imate s pošiljanjem paketov, vas vabimo, da nas kontaktirate. Na informativnem sestanku bomo skupaj preučili in poskušali najti najbolj učinkovite poti za prodajo oz. distribucijo vaših knjig. Več podatkov najdete na spletni strani www.avrora.si.

Pomembne informacije za vsakega založnika

OBVESTILO: Zakon o enotni ceni knjige je ponovno stopil v veljavo s 1. majem 2022!

Zakon o enotni ceni knjige (ZOECK), ki je začel veljati 26. februarja 2014, določa, da so založniki in knjigotržci dolžni svoje poslovanje uskladiti z določbami zakona v roku šestih mesecev od dneva njegove uveljavitve ter da se določbe zakona se ne uporabljajo za knjige, izdane pred potekom tega roka.

 • Za prijavo vsake nove knjige v sistem Javne agencije za knjigo (JAK) se mora vsak založnik najprej registrirati tukaj
 • Po registraciji pa vse nove knjige, izdane po 22. avgustu 2014 prijavite v JAK-ov sistem tukaj
 • Celoten seznam vseh že prijavljenih knjig pa lahko vedno spremljate na tej povezavi

Stiki

Avrora AS, distribucija in založništvo, d.o.o.
Predilniška cesta 16
p. p. 168, 4290 Tržič
Pisarna: Predilniška cesta 14, Tržič

Telefon: 059 932 107
E-pošta: info@avrora.si
Spletna stran: www.avrora.si

Spletno prodajo Galarna.si izvaja Avrora AS, d.o.o., Predilniška cesta 16, 4290 Tržič, info@galarna.si. Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Kranju pod številko Srg 2012/18125, osnovni kapital: 53.600,00 €, matična številka: 3291049. Podjetje je zavezano za plačilo DDV (št. 95813837, DU Kranj). Direktor podjetja je Uroš Ahačič.

    

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si