0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Anthony Doerr

Anthony Doerr se je rodil v Clevelandu v ameriški zvezni državi Ohio in tam tudi odraščal. Je avtor zbirk zgodb The Shell Collector in Memory Wall, memoarov Four Seasons in Rome ter romanov About Grace ter v slovenščino prevedenih Vsa ta nevidna svetloba, za katerega je leta 2015 dobil Pulitzerjevo nagrado za književnost in odlikovanje Andrewa Carnegieja, in Mesto v oblakih, roman, ki se je leta 2021 med nominiranci za ameriško državno nagrado in britansko književno nagrado uvrstil med finaliste, prejel pa je tudi francosko literarno nagrado za najboljši prevedeni ameriški roman.

Doerr je s svojimi kratkimi zgodbami in eseji osvojil pet nagrad O. Henryja ter se zapisal v antologijo najboljših ameriških kratkih zgodb, sodobnih ameriških zgodb, najboljših ameriških esejev, v Scribnerjevo antologijo sodobnega leposlovja in še marsikam.

Njegova dela so prevedena v več kot štirideset jezikov, zanje pa je med drugim prejel tudi nagrado založniške hiše Barnes&Noble, rimsko nagrado, priznanje mladim avtorjem, ki ga podeljuje newyorška mestna knjižnica, prejel je Guggenheimovo štipendijo, državno štipendijo NEA, nagrado Alex za mladinsko literaturo, ki jo podeljuje združenje ameriških knjižnic, državno nagrado časopisnih urednikov, štirikrat je prejel priznanje založbe Pushcart Press, trikrat nagrado združenja knjigarn Pacifiškega severozahoda, petkrat ohajsko knjižno nagrado, leta 2010 je prejel nagrado, ki velja za najprestižnejšo ameriško priznanje za zbirko kratkih zgodb, ter nagrado Sunday Timesa. Roman Vsa ta nevidna svetloba je bil prodajna uspešnica New York Timesa, ki se je na lestvici obdržala več kot 200 tednov, Netflix pa po romanu snema serijo.

Avtorjeve knjige

Nov roman Anthonyja Doerrja, avtorja svetovne uspešnice Vsa ta nevidna svetloba, prejemnika...
Cena:
19,95 € 9,99 €
Nov roman Anthonyja Doerrja, avtorja svetovne uspešnice Vsa ta nevidna svetloba, prejemnika...
Cena:
38,90 € 24,90 €
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si