Kuharica je namenjena vsem, ki želijo odkriti čare balkanskih receptov na preprost in zdrav način. Tukaj boste našli zanimive informacije in običaje, povezane s pripravo hrane, uporabnimi lastnostmi hrane in dragocenimi skrivnostmi veganske kuhinje. Recepti so razdeljeni v 5 skupin: meze (predjedi), juhe, solate, glavne jedi ter kava in sladke dobrote.
- Natančni in pregledni recepti.
- Jasni seznami sestavin.
- Dopolnjeno s koristnimi praktičnimi nasveti.
- Pregledna tabela težavnostnih stopenj, priprava, čas priprave in kuhanja.
Igrivost in preprostost priprave odražajo tudi fotografije jedi, ki prikazujejo tudi miniaturne figure v različnih prizorih iz vsakdanjega življenja. Poiščite jih! Uživajte v pripravi in okusu.
- Avtentični recepti: Veganom prijazne tradicionalne jedi, kot so sarma in polnjene paprike.
- Enostavno in zabavno: Recepti so opremljeni z jasnimi navodili, ocenami težavnosti in igrivimi fotografijami.
- Zavedanje o zdravju: Spoštujte zdrav način življenja z okusnimi rastlinskimi obroki.
O AVTORICI:
Jelena je avtorica knjige Balkan VEGAN in soustanoviteljica portala BiteWithZest, kjer skupaj s svojo tričlansko družino pomaga ljudem vključiti vegansko prehrano v vsakdanje življenje ter ponuja nasvete za boljše zdravje. Družina, ki jo sestavljajo Jelena, njen mož Igor in njun 11-letni sin Bor, se popolnoma prehranjuje vegansko. Bor, ki je vegan od rojstva, je strasten športnik, ljubitelj živali in Rubikove kocke.
Jelena prihaja iz Slovenije, njen mož Igor iz Bosne in Hercegovine, sin Bor pa se je rodil v Avstriji, kar njihovi kuhinji daje posebno kulturno raznolikost. Družina pogosto odgovarja na vprašanja o veganskem načinu življenja ter organizira kuharske predstavitve, delavnice in predavanja v Avstriji, Sloveniji in drugih delih Balkana. S knjigo Balkan VEGAN želijo bralcem približati okusne in raznolike veganske recepte, ki izhajajo iz bogate balkanske kulinarične tradicije.