0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Blišč in beda tehnokapitalizma

ali Odpisani, odstavljeni in osamljeni

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Zdenka Kristan
Založba: Ciceron
Leto izida: 2022
Vezava: Mehka vezava
Dimenzije: 22 x 15 cm
Število strani: 294
ISBN: 9789617192001
Živimo v najboljšem od vseh možnih svetov, kot zatrjujejo nekateri. Nikoli v zgodovini nismo bili tako bogati, pa vendar ljudje marsikje na svetu trpijo pomanjkanje in živijo v bedi ali stalni negotovosti. Ekonomsko gledano smo bogatejši, uživamo svoboščine in ugodnosti, ki jih še pred nekaj generacijami ni bilo, a je vse več individualne in družbene patologije. Mnogi govorijo o 'epidemiji' depresije in drugih duševnih motenj. Ali smo se kot biološka bitja v zadnjih desetletjih res toliko spremenili ali pa ima s temi tegobami kaj opraviti tudi širše okolje?
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 24,90 €
Prihranek: 1,25 € (5%)
Spletna cena: 23,66 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Avtorica monografije Blišč in beda tehnokapitalizma Zdenka Kristan je filozofinja, prevajalka in publicistka, ki se več desetletij posveča poglobljenemu raziskovanju raznih področij humanistike in družboslovja in ohranjanju kritične tradicije v filozofiji, kritični teoriji in sodobnih filozofskih smereh. Avtoričin prispevek k oblikovanju kritične misli je postajal z leti vse bolj pronicljiv, kot se je mogoče prepričati iz njene nove monografije, pa zaradi izredne aktualnosti tudi domala nepogrešljiv.

Tudi v novi monografiji je v ospredju raziskovanje in kritično ovrednotenje sodobne družbe in naših vsakdanjih življenj v njej. Avtorica se loteva velikih vprašanj teorije in aktualnega družbenega razvoja z različnih, a povezanih zornih kotov, mestoma pa tudi z določeno mero ironije, ki še poudari temeljne probleme in dileme ter izpostavi prav tisto, kar bi bilo treba naprej podvreči kritiki in poskusiti čim prej spremeniti ali odpraviti. V tem širšem okviru se monografija Blišč in beda tehnokapitalizma osredotoči na kritično osvetlitev družbenih protislovij v času kapitalizma našega časa in postavi v ospredje prevlado neoliberalizma v domala vseh segmentih sodobne družbe in ekonomske produkcije, s katero je povezan.

Delo prinaša veliko svežine in pomemben prispevek k refleksiji, kritiki in mogočemu vplivu na osnovne determinante in aktualne okoliščine družbenih in individualnih patologij, pa tudi življenja v sodobni družbi nasploh, in je hkrati zgleden primer vključevanja sodobnih filozofskih smeri v analizo, razlago in demokratizacijo naših vsakdanjih življenj. To je še posebej pomembno v obdobju, v katerem je skrb za življenje posameznikov in populacije nekaj, kar naj ne bi bilo le v domeni (in prevladi) ekonomske politike. Filozofija in humanistika morata zastavljati vprašanja, odpirati dileme in težiti k spremembam, ki bodo prihodnjim generacijam omogočila življenje onstran “tehnofilskega, postbiološkega raja”, ki nas nagovarja v tudi naših vsakdanjih življenjih. (prof. dr. Eva D. Bahovec)

Mehka vezva, 22,0 x 15,0 cm, 294 strani.

Bralci

Zaupalo nam je že

31.951

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.175

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si