0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-10%

Dečki Pavlove ulice (znak kakovosti Zlata hruška)

Beletrina Posebne izdaje

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Ferenc Molnar
Založba: Beletrina
Leto izida: 2018
ISBN: 9789612843786
Dečki Pavlove ulice so kultni mladinski roman, ki je prvič izšel leta 1906, a se še danes bere kot najsodobnejša in najbolj kakovostna mladinska proza. Roman je bil za številne generacije eno temeljnih del, žal pa ga v slovenskih knjigarnah več let ni bilo mogoče dobiti. Zato je skrajni čas, da ponovno izide in se tudi generacije današnjih najstnikov seznanijo z zgodbo dečkov iz Budimpešte, ki pripoveduje o odraščanju, tovarištvu in žrtvovanju za skupno dobro.
Preberite več
Dobava od 5 - 7 dni
Redna cena: 24,00 €
Prihranek: 2,40 € (10%)
Spletna cena: 21,60 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Delo še danes velja za največkrat prevedeni in najbolj popularni roman zunaj Madžarske, po njem pa so se zgledovali največji mojstri mladinske književnosti, vključno z Erichom Kästnerjem. Zgodba je bila tudi večkrat ekranizirana.
In če se boste sprehajali po Budimpešti ter videli bronaste kipe dečkov pri igri, jih pozdravite - gre namreč za Dečke Pavlove ulice.

Brali so jo vaši starši, brali ste jo vi in sedaj jo imajo ponovno možnost brati tudi vaši otroci. Knjiga je izobraževalne narave, odpira vprašanja tekmovalnosti, sodelovanja in oblikovanja osebnosti v najbolj občutljivi življenjski dobi.

Trda vezava, 196 strani.

O VSESLOVENSKEM PROJEKTU:

Založba Beletrina in Balassijev inštitut ob ponovni izdaji knjige organizirata vseslovenski natečaj za 7. in 8. razrede slovenskih osnovnih šol Zastava dežele Domišljije. Na natečaju tekmujejo posamezni razredi s ciljem poglobiti čut za sodelovanje in prijateljstvo, razvijati domišljijo, poleg tega pa osvojiti glavno nagrado: celoten zmagovalni razred bomo popeljali na brezplačen dvodnevni izlet v Budimpešto. Knjižnice šol najboljših desetih razredov pa bomo nagradil s knjigami založbe Beletrina.

Izbranih je že prvih deset šol, ki bodo v prihodnjih tednih sodelovali z uveljavljeno stand up komičarko Lucijo Čirović. Ta bo v septembru in oktobru 2018 obiskala deset šol, ki so se prijavile kot prve, in razrede, ki bodo sodelovali na tekmovanju, v enourni interaktivni predstavitvi uvedla v svet dečkov Pavlove ulice in igre »Časovno popotovanje okoli placa«.

Vseslovensko tekmovanje bo potekalo med 17. septembrom in 26. oktobrom 2018, zaključilo pa se bo na Slovenskem knjižnem sejmu 20.–25. novembra 2018, kjer bodo ob bogatem spremljevalnem programu in razstavi tudi razglašeni zmagovalci tekmovanja. Dodati velja, da bo celoten knjižni sejem letos v znamenju Madžarske kot častne gostje sejma.
POZIVAMO VAS, DA SE TEKMOVANJU PRIDRUŽIJO TUDI RAZREDI IZ VAŠE ŠOLE!

Vljudno vas naprošamo, da z našim pozivom seznanite vaše pristojne kolege (učitelje slovenskega jezika in likovne umetnosti). Zelo bi nas veselilo, če bi se tudi vaša šola čim prej odločila sodelovati in sodelovanje vključila v svoj jesenski kurikulum.
Pravila igre so zelo preprosta:

1. Preberite knjigo Dečki Pavlove ulice in se v okviru pouka ali interesnih dejavnosti o njej pogovorite.
2. Igrajte igro »Časovno popotovanje okoli placa« (podrobna navodila za igro bodo objavljena na spletni strani www.ljubljana.balassiintezet.hu)
3. Vsak razred izdela zastavo dežele Domišljije (pri izdelavi ni nobenih omejitev glede velikosti ali materialov), jo fotografira in fotografijo pošlje na balassijev.institut@gmail.com. Vse fotografije zastav bodo javno objavljene na Facebook in Instagram profilih Balassijevega inštituta.
4. Posebna komisija, ki jo sestavljajo predstavniki Balassijevega inštituta in založbe Beletrina, izbere najboljše zastave, ki se uvrstijo v veliki finale in bodo razstavljene v okviru Slovenskega knjižnega sejma.

Razred, ki izdela najlepšo zastavo, bo prejel glavno nagrado, dvodnevni izlet v Budimpešto.

Pravila za izdelavo zastave dežele Domišljije:
1. Za izdelavo zastave je dovoljen vsak material in vsakršna velikost zastave.
2. Ideja za zastavo se mora navdihovati po knjigi Dečki Pavlove ulice.
3. Zastavo fotografirajte z obeh strani in z različnih kotov in jo skrbno hranite. Najboljše bomo pozvali, da nam zastavo pošljejo, mi jo pa bomo razstavili na Slovenskem knjižnem sejmu.

Za vsa nadaljnja vprašanja se prosimo obrnite na:

Balassijev inštitut Ljubljana
Blaž Božič
E-mail: balassijev.institut@gmail.com
Telefon: 051 244 095 (vsak delovnik od 9. do 13. ure)

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si