Podroben opis 222 gob in 44 slastnih gobjih receptov! Ste eden tistih ljudi, ki se po poletni nevihto takoj odpravi s košaro v najbližji gozd po gobe? Se včasih čudite vsem barvam in oblikam gob, ki jih srečate, pa ne veste, katere so užitne in katere ne? Spoznajte izjemno knjigo o gobah, ki prihaja izpod peresa in iz nabiralniške košare priznanega slovenskega gobarja in avtorja Branka Vrhovca.
Praktični nasveti za izkušene in neizkušene gobarje
Slovenija je pravi mali gobarski raj, saj je zaradi svoje razgibanosti z gobami bogata država. Zdi se, da je iz leta v leto gobarska strast Slovencev večja, saj ljudje ugotavljajo ne samo kulinarično vrednost gob, pač pa tudi njihove zdravilne lastnosti. Vprašanje pa je, ali je tudi znanje o gobah med nabiralci zadovoljivo, saj je za njihovo varno uživanje treba poznati ne samo užitne, ampak tudi neužitne in strupene gobe.
V knjigi se med drugim sprehodimo skozi zgodovino nabiranja gob, gobarske modrosti in pravila gobarjenja. Največ pozornosti je seveda namenjeno temeljitemu popisu in opisu gob, ki rastejo v slovenskih gozdovih v vseh letnih časih. Z novim znanjem se boste samozavestno odpravili v gozd po kaj več kot »jurčke« in »marele«, nato pa si lahko preberete še poglavje o shranjevanju gob in poiščete navdih za kakšno slastno gobjo jed med recepti v zadnjem poglavju.
##