Nove kuharske bukve - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nove kuharske bukve

Nove kuharske bukve
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  12,91 € (65%)

 • Spletna cena:

  6,99 €

 • Avtor:

  Andrej Zamejic

 • Založba:

  Avrora

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nove kuharske bukve je 160 let stara knjiga, ki ni le kuharica, ni zgolj zbirka 200 receptov, temveč tudi dokument rodoljubnega pomena. Pozoren bralec bo opazil vrsto podrobnosti, ki bodo pričarale duha tistega časa. Ta knjiga prav "diši" po kuhinji vaše prapraprababice, predstavljate si lahko kmečko peč, kako se v njej peče kruh ali pa ognjišče, kjer nad žerjavico brbota v loncu ...

Pri kuhanju bodite pozorni na sestavine, mere in teže. Kuharica je namreč pisana v starem slovenskem jeziku, ko so za merico uporabljali še unčo in funt. Tudi sladkor je danes bolj sladek kot včasih.
Na koncu knjige je na voljo slovarček, ki vam bo v pomoč pri razumevanju 160 let starega slovenskega jezika.

Nove kuharske bukve ali Nauk, nar boljši in nar imenitniši jedila brez posebnih stroškov perpraviti so že 6. ponatisnjene (faksimile).

Trda vezava, 12 x 18,5 cm, 340 strani.

O AVTORJU:

Andrej Zamejic se je rodil leta 1824 na Verzdencu pri Horjulu. Po končanem liceju leta 1844 se je vpisal na študij bogoslovja in ga tudi uspešno končal. Zelo ga je privlačila slovenska beseda in literatura nasploh. V semenišču je prebiral slovensko in slovansko literaturo in sodeloval v Slavo - Ilirskem društvu. Leta 1848 po oridinariatu je začel službovati kot grajski duhovnik in učitelj pri družini barona Lichtenberga v Prapročah pri Grosupljem. Prevod kuharske knjige dunajske gospode je njegov prvi obsežnejši prevod.
Nove kuharske bukve so izšle leta 1850 in so bile do leta 1900 še petkrat ponatisnjene. Pred vami je šesti ponatis knjige, prvi po 110-ih letih.