Devet življenj - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Devet življenj

Devet življenj
 • Redna cena:

  29,90 €

 • Popust:

  20,00 € (67%)

 • Spletna cena:

  9,90 €

 • Avtor:

  William Dalrymple

 • Založba:

  Avrora

 • Prevajalec:

  Dora Debeljak

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Devet ljudi, devet življenj. Vsak od njih stopa po drugačni verski poti, vsak od njih je nepozabna zgodba. William Dalrymple v odlični popotniški knjigi z biblično preprostostjo raziskuje, ako je vrtinec hitrih sprememb v južni Aziji spremenil tradicionalne oblike verskega življenja v teh predelih. Devet življenj je povzetek petindvajsetih let proučevanja Indije in pisanja o njenih verskih tradicijah – to so Canterburyjske zgodbe sodobnega časa.

Trda vezava, 14,5 x 22 cm, 382 strani.

Budistični menih poprime za orožje, da bi se uprl kitajskemu napadu na Tibet, nato pa se skuša preostanek življenja pokoriti za nasilje z ročnim tiskanjem molilnih zastavic v Indiji.
Džajnistična nuna opazuje svojo najboljšo prijateljico, ki obredno strada do smrti.
Ženska srednjega razreda zapusti svojo družino v Kalkuti in službo v tovarni jutovine, da bi našla nepričakovano ljubezen in izpolnitev kot tantrična hraniteljica lobanj na doročnem sežigališču trupel.
Zaporniški paznik iz Kerale se za dva meseca na leto preobrazi v tempeljskega plesalca, ki ga častijo kot utelešeno božanstvo, nato pa se zopet vrne v zapor.
Nepismeni kozji pastir iz Radžastana ohranja pri življenju 4000 vrstic dolg starodavni ep, ki ga edini še zna na pamet.
Devadsi, tempeljska prostitutka, se sprva upira nudenju spolnih uslug za denar, pozneje pa v posel, ki ga pojmuje kot sveto poslastvo, žene tudi svoji hčeri.

Vse zgodbe: Nunina pripoved, Kanurski plesalec, Jelamine hčere, Pevec epov, Rdeča vila, Menihova zgodba, Izdelovalec malikov, Gospa somraka, Pesem slepega ljudskega pevca.