Hitrejše branje - boljše razumevanje - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Hitrejše branje - boljše razumevanje

Hitrejše branje - boljše razumevanje
 • Redna cena:

  19,99 €

 • Popust:

  13,00 € (65%)

 • Spletna cena:

  6,99 €

 • Avtor:

  Wolfgang Schmitz

 • Založba:

  Avrora

 • Datum izida:

  21.11.2012

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vsak dan beremo več ur, tako v pisarni kot doma, saj želimo priti do informacij ali pa se sprostiti. Povprečni bralec prebere 200 besed na minuto - kar pa je bistveno premalo če hočemo uresničiti lastne želje in zahteve drugih ljudi. Saj vendar zmoremo nekajkrat več! Da, hitrejše branje je celo predpogoj za boljše razumevanje besedil in za večjo osredotočenost.

Pri študiju, v službi in v prostem času se srečujemo s kupi pisnega gradiva in sporočil. Biti pismen v sodobnem svetu pomeni, da ste zmožni brati hitro in da prebrano tudi razumete. Marsikdo ima težave pri obvladovanju velikih količin informacij zato, ker ne zna brati učinkovito.

Wolfgang Schmitz s pomočjo nazornih primerov in praktičnih vaj pojasnjuje, kako deluje boljše branje, kako se izogniti glavnim napakam, ki jih delamo pri branju, in kako skupno delovanje dobrih tehnik pripelje do uspešnega branja.

Mehka vezava, 13,5 x 21 cm, 238 strani.

RECENZIJA BUKLA:

"Branje ne predstavlja vedno užitka, saj se v šoli, med študijem in pozneje v službi pogosto srečujemo s takšnim ali drugačnim pisnim gradivom, ki ga je treba prebrati čim hitreje, čim bolj učinkovito in prebrano ne le dobro razumeti, marveč tudi izluščiti bistvo. Trener hitrega branja Wolfgang Schmitz s soavtorjema v pričujoči uspešnici, ki je namenjena tako dobrim kot slabim ter tudi ciljnim bralcem (menedžerjem, znanstvenikom, študentom, učiteljem), preprosto in učinkovito najprej teoretično in nato še s praktičnimi vajami razloži učinkovite metode hitrega branja.

Obstajajo namreč različni načini branja nezahtevnih in zahtevnih besedil, bralnih tehnik, kadar moramo izluščiti le bistvo besedila (scanning in skimming) ali pa ga usvojiti skoraj v celoti. Schmitz ob tem opozori na glavne napake, ki jih delamo ob branju, pojasni, kako obdržimo koncentracijo in zakaj so za učinkovito branje potrebni stalni odmori. Povprečni bralec prebere 200 besed na minuto, ob upoštevanju teh bralnih tehnik pa naj bi pri branju »pospešili« kar na skoraj 1000 besed v minuti."

- Kristina Sluga; Bukla 86-87