Novi veliki leksikon živali - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Novi veliki leksikon živali

Novi veliki leksikon živali
 • Novi veliki leksikon živali
 • Novi veliki leksikon živali
 • Redna cena:

  14,50 €

 • Popust:

  0,73 € (5%)

 • Spletna cena:

  13,77 €

 • Založba:

  Narava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Očarljivo potovanje po svetu živali od A do Ž. Zanesljive informacije o sesalcih, ptičih, ribah, žuželkah, plazilcih in dvoživkah. Več kot 1000 čudovitih barvnih fotografij.
Ta privlačna in slikovita knjiga je odličen priročnik za vso družino, saj jo bodo z veseljem pregledovale vse generacije.

Trda vezava, 17,5 x 24 cm, 496 strani.

Redna cena: 29,00 €

Veliki leksikon živali kaže in opisuje reprezentativni pregled živalstva v okrog 1200 geslih in več kot 1000 slikah. Pri izbiri vrst je težišče na sesalcih in ptičih, prikazane pa so tudi ribe, dvoživke in plazilci, žuželke in nižje živali s svojimi najbolj znanimi in zanimivimi vrstami.
Poseben opis vsake izmed šestih živalskih skupin predstavlja na začetku knjige njihove skupne značilnosti, pa tudi posebne načine življenja in vedenja.
Razlikovati moramo tri vrste opisov: tiste, ki podrobno opisujejo posamično vrsto (npr. afriški slon, kos, skat, anakonda), tiste, ki predstavljajo živalske skupine s številnimi skupnimi značilnostmi (npr. leteče lisice, postranice, sargasovke, paličnjake in žive liste) ter skupinske opise v rumenih okvirjih,
ki ob sklicevanju na posamične opise na kratko povzemajo višje skupine živali in navajajo njihove glavne značilnosti. V primerih, ko je kakšna živalska vrsta ali družina znana še pod kakšnim drugačnim imenom, jo najdemo za oznako (--->).

Da bi bralec lahko hitro našel iskano vrsto živali, so navedena tudi imena, ki se sicer na splošno uporabljajo, strokovno pa niso povsem pravilna. V opisu najdemo tudi pridevnike kot "navadni" in "evropski".