Vidra, zala mlinarica - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Vidra, zala mlinarica

Vidra, zala mlinarica
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,90 €

 • Avtor:

  Marjana Hönigsfeld Adamič

 • Založba:

  Narava

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vidra, zala mlinarica - biografija slovenske vidre. Kdo je mlinarica? Kje domuje? Kako jo izsledimo? Kje je razširjena? Kaj se je zgodilo v preteklosti, da je bila preganjana in ogrožena?
Gospodarjenje z vidro je bilo do nedavnega prepuščeno na nemilost ribolovnim zakonom, ki so dovoljevali njeno popolno iztrebljenje. Vidro je lahko v nasprotju z ribo ubil vsakdo, ki je bil dovolj spreten in hudoben. Razvrednotenje njenega pomena je bilo prepuščeno najnižjim strastem, zverinskemu pobijanju, nevrednemu primerjave z vlogo zveri v ekosistemu. Za nagrado si je iztrebljevalec smel ustrojiti iz njene kože statusno dragoceno naglavno pokrivalo, vidrovko.

Ta brošura - knjiga je bila pripravljena z namenom, da bi s trdnejšim korakom stopili varstvu živali in vse biotske raznolikosti v Sloveniji naproti. V okviru projekta LIFE04NAT/SI/000234 AQUALUTRA je brošuro izdala LUTRA, Inštitut za ohranjanje naravne dediščine, podprla pa Evropska komisija.
Trda vezava, 30 x 22 cm, 50 strani.