Vidra, zala mlinarica - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Vidra, zala mlinarica

Vidra, zala mlinarica
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  4,98 € (25%)

 • Spletna cena:

  14,92 €

 • Avtor:

  Marjana Hönigsfeld Adamič

 • Založba:

  Narava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vidra, zala mlinarica - biografija slovenske vidre. Kdo je mlinarica? Kje domuje? Kako jo izsledimo? Kje je razširjena? Kaj se je zgodilo v preteklosti, da je bila preganjana in ogrožena?
Gospodarjenje z vidro je bilo do nedavnega prepuščeno na nemilost ribolovnim zakonom, ki so dovoljevali njeno popolno iztrebljenje. Vidro je lahko v nasprotju z ribo ubil vsakdo, ki je bil dovolj spreten in hudoben. Razvrednotenje njenega pomena je bilo prepuščeno najnižjim strastem, zverinskemu pobijanju, nevrednemu primerjave z vlogo zveri v ekosistemu. Za nagrado si je iztrebljevalec smel ustrojiti iz njene kože statusno dragoceno naglavno pokrivalo, vidrovko.

Ta brošura - knjiga je bila pripravljena z namenom, da bi s trdnejšim korakom stopili varstvu živali in vse biotske raznolikosti v Sloveniji naproti. V okviru projekta LIFE04NAT/SI/000234 AQUALUTRA je brošuro izdala LUTRA, Inštitut za ohranjanje naravne dediščine, podprla pa Evropska komisija.
Trda vezava, 30 x 22 cm, 50 strani.