Količina:

0


Znesek:

0,00

Alpsko cvetje slovenije

in izbor nekaterih drugih gorskih rast.

Alpsko cvetje slovenije
 • Alpsko cvetje slovenije
 • Alpsko cvetje slovenije
 • Alpsko cvetje slovenije
 • Alpsko cvetje slovenije
 • Redna cena:

  14,90 €

 • Popust:

  0,74 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,16 €

 • Najboljša cena* v 30 dneh: 14,16 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Alpsko cvetje Slovenije je plod avtorjevega nekaj desetletnega ustvarjanja – slikanja akvarelov gorskih rastlin. Dolga leta je odhajal v gore v različnih letnih časih in raziskoval, iskal in risal. Če je rastlino prinesel domov in je ovenela preden je bil akvarel končan, se je vrnil na goro in začel znova.

Njegove risbe so nazorne in bolj natančne kot fotografije. In za vsako od preko 200 narisanih alpskih rastlin je potreboval poleg ustreznih barv, čopičev, lupe tudi neizmerno veliko ljubezni do cvetja in rastlin, do gora, naše prelepe dežele, do narave. Vsaka predstavitev cvetlice vsebuje njeno ime tudi v latinščini in štirih tujih jezikih (nem., angl., ital., fran.), opis, letno uro, velikost in nadmorsko višino rastišča.

Prelistajte odsek iz notranjosti knjige: Alpsko_cvetje_Slovenije.pdf

Mehka vezava, 11,5 x 19,5 cm, 232 strani.

O AVTORJU:

Dr. Vlado Ravnik, rojen v Kranju 1924, je upokojeni univerzitetni profesor botanike. Predaval je na Biotehniški fakulteti , Pedagoški fakulteti in Prirodoslovno matematični fakulteti. Je avtor samostojnih knjig Cvetje naših gora (1966, 1969), Rastlinstvo naših gora (1999) in Orhideje Slovenije 2002.
Njegovi akvareli so v stalni zbirki The Hunt Institute for Botanical documentation, Carnegie-Mellon University, Pittsburgh, Pennsylvania. S svojimi ilustracijami je sodeloval v številnih knjigah z botanično vsebino. Izdelal je akvarele za prvo serijo slovenskih znamk na temo »Cvetje Slovenije« in serijo »Iglavci«.
Originali njegovih akvarelov so bili do sedaj na razstavah v Ljubljani, Volčjem Potoku, Škofji Loki, Bledu, Trenti in Podljubelju.

Predgovor in strokovni pregled: dr. Nada Praprotnik

Prevod v nemščino: mag. Xenia Staudinger
Jezikovni pregled nemških imen: Monika Schuss
Prevod v angleščino: Henrik Ciglič
Prevod v italijanščino: dr. Irena Prosenc Šegula
Prevod v francoščino: Tatjana Bleiweis
Fotografija na naslovnici: Pavel Rakovec

Zapisali so o knjigi:
clanek_Alpsko_cvetje_Nedelo.pdf