Količina:

0


Znesek:

0,00

Levični velikani svetovne zgodovine

Levični velikani svetovne zgodovine
  • Redna cena:

    14,90 €

  • Popust:

    1,94 € (13%)

  • Spletna cena:

    12,96 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 12,96 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Julij Cezar in Isaac Newton sta bila levičarja. Tudi Paul McCartney in Bill Gates sta levičarja. Zanimivo je, da je bilo veliko ameriških predsednikov levičarjev. Zakaj se toliko levičarjev pojavlja v pomembnih trenutkih zgodovine? V zanimivih študijah pomembnih osebnosti od starega veka do danes Ed Wright pojasni skrivnost uspešnosti levičarjev. V tem pronicljivem in zanimivem delu, ki govori o tem, kako je biti levičar in kako to vpliva na naš svet, se srečujeta psihologija in zgodovina.

Seznam uspešnih in vplivnih ljudi iz »družbe tistih, ki uporabljajo napačno roko«, na katerem so med drugimi Aleksander Veliki, Ivana Orleanska, Leonardo da Vinci, Isaac Newton, Napoleon, Beethoven, Mark Twain, Nietzsche, Henry Ford, Marie Curie, Gandi, Chaplin, Jimi Hendrix, Navratilova …, bo osupnil levičarje in desničarje. Opisi glavnih značajskih potez teh slavnih levičarjev razkrivajo, zakaj je med njimi največ slavnih vojskovodij, literarnih umetnikov, oblikovalcev, arhitektov, matematikov, glasbenikov, igralcev in športnikov ter koliko svetu koristijo tisti, ki gledajo na življenje z druge strani.

Mehka vezava, 18,5 x 26,5 cm, 256 strani.

O AVTORJU:
Ed Wright je pisec esejev, leposlovja, poezije in knjig s področja zgodovine. Njegova dela so prevedena v več kot pet jezikov in prodana v nakladi več kot sto tisoč izvodov. Piše tudi kot družbeni komentator za pomembnejše časopise po svetu. Ima doktorat iz ameriške literature in je eden od ustanoviteljev Strewth!, neodvisne satirične revije o politiki in kulturi. Njegovi drugi vidnejši deli sta History's Greatest Scandals in Celebrity Family Trees.